Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

August 2022

August 2022

Kodas augustudbetaling 2022 falder torsdag den 18. august. Du kan få et samlet overblik over de inkluderede områder og fremførelsesperioder i Kodas udbetalingskalender.

 

TV og Radio

Der er udbetaling for alle de månedligt udbetalte tv- og radioområder. Udbetalingerne dækker primært fremførelser i april og maj, men der er på flere områder også juni-fremførelser, som er færdigbehandlet og klar til udbetaling. Ligeledes er der månedlig udbetaling for musik i reklamer på kanaler som TV3+, National Geografic og Eurosport 1.

Koda udbetaler for første gang for fuld sendeflade på TV3 Puls, som tidligere er blevet udbetalt via det engelske selskab PRS. Desuden er der udbetaling for de nye kanaler Paramount+ Movies og Paramount+ Series (tidligere Paramount) samt for See (tidligere ”Xee”). Udbetalingerne for alle disse kanaler dækker første halvår 2022. Fra og med næste udbetaling vil kanalerne blive en del af den månedlige udbetaling og blive udbetalt efter samme frekvens, som de øvrige månedligt udbetalte tv-kanaler.

På radioområdet er der slutudbetaling for 2021 på alle DR’s radiokanaler. Slutudbetalingen inkluderer de kanaler, hvor der efter alle årets månedlige udbetalinger resterer endnu ikke udbetalte beløb på området. Slutudbetalingen fordeles forholdsmæssigt til de involverede værker og rettighedshavere fra den oprindelige udbetaling. 

 

Online

Udbetalingen på onlineområder inkluderer månedlig udbetaling for musikstreamingtjenesten Nuuday Musik (YouSee Musik og Telmore Musik), som dækker fremførelser til og med juni 2022. Yderligere er der udbetaling for DR On Demand 2021, som dækker brug af musik på tværs af DR’s digitale platforme (i film, serier, radioprogrammer, podcasts m.m.)

 

Koncert

På koncertområdet er der udbetaling for alle koncerter, hvor musikrapporteringen er færdigbehandlet, og hvor Koda har modtaget alle nødvendige oplysninger fra koncertarrangøren (fx om billetindtægter pr. koncert).

Udbetalingen inkluderer 2021 koncerter med DR’s Ensembler og herudover er der kommet gang i udbetalingerne fra årets store festivaler, blandt andet for flere koncerter fra NorthSide Festival.

 

Musik i biograffilm og Kompensation for lokal subforlægning 2021

Der er udbetaling for brug af musik i biograffilm i 2021 – et område, som normalvis udbetales tidligere på året, men som har været udsat, mens Koda har afventet data fra Danmarks Statistik over solgte biografbilletter.

Yderligere er der udbetaling af den såkaldte ’Kompensation for lokal subforlægning’. De udbetalte beløb på dette område kommer fra indtægter fra kabel-tv samt interaktive tv-tjenester udbudt af tv-distributører som YouSee og Stofa.

Læs mere om Kompensation for Lokal Subforlægning her

 

Udland

Udbetalingen for musik i udlandet er i august beløbsmæssigt markant og inkluderer flere af de territorier/lande, som Koda typisk modtager størst udbetaling fra.

Nedenfor er udbetalingerne listet med angivelse af nogle af de primære områder og perioder. Oplysningerne er baseret på den udbetalingsinformation, som de enkelte selskaber sender sammen med deres udbetalingsbeløb og -data.

Sverige: Tv, Radio, Koncerter, Baggrundsmusik – andet halvår 2021, Biografer – fjerde kvartal 2021, diverse streaming og VOD – forskellige perioder.

Finland:  Tv, Radio, Baggrundsmusik og Online – primært fjerde kvartal 2021

Tyskland: Tv, Radio og Koncerter – 2021 og tidl.

Norge: Tv, Radio – fjerde kvartal 2021, Slutudbetalinger på Tv og Radio 2020/2021, streaming- og VOD tjenester – forskellige perioder.

USA: Tv, Radio og Online – til og med fjerde kvartal 2021

Schweiz: Tv-reklamer, Tv, Radio – 2021