Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

August 2023

Kodas augustudbetaling 2023 faldt torsdag den 17. august. Du kan få et samlet overblik over de inkluderede områder og fremførelsesperioder i Kodas udbetalingskalender.

Tv og Radio

Der er udbetaling for alle de månedligt udbetalte tv- og radioområder. Udbetalingerne dækker primært fremførelser i april og maj, men der er på flere områder også juni-fremførelser, som er færdigbehandlet og klar til udbetaling. Ligeledes er der månedlig udbetaling for musik i reklamer på diverse kanaler med udenlandsk uplink, men hvor Koda behandler og udbetaler for reklamefladen. Læs mere om reklamer her.

For en række tv-kanaler igangsættes udbetaling for musikbrug i 2023. Det gælder kanalerne Animal planet, Discovery Channel, Investigation Discovery, TLC og Tv2 Sport X, hvor der er udbetaling for første halvår 2023.

Yderligere er der slutudbetalinger for 2022 på TV2’s tv-kanaler samt på DR’s radiokanaler. Slutudbetalingen inkluderer de kanaler, hvor der efter alle årets månedlige udbetalinger resterer endnu ikke udbetalte beløb på området. Slutudbetalingen fordeles forholdsmæssigt til de involverede værker og rettighedshavere fra den oprindelige udbetaling.  

Online, Koncert og Baggrund

Udbetalingen på onlineområdet inkluderer månedlig udbetaling for musikstreamingtjenesten Nuuday Musik (YouSee Musik og Telmore Musik), som dækker fremførelser til og med juni 2023. På baggrundsområdet er der 2022-slutudbetaling for den baggrundspulje, der hedder ”Radio i dagtid”. Læs generelt om Koda baggrundsområder her

På koncertområdet dækker udbetalingerne alle koncerter, hvor musikrapporteringen er færdigbehandlet, og hvor Koda har modtaget alle nødvendige oplysninger fra koncertarrangøren (fx om billetindtægter pr. koncert).

Udland

Udbetalingen for musik i udlandet er i august beløbsmæssigt markant og inkluderer flere af de territorier/lande, som Koda typisk modtager størst udbetaling fra.

Nedenfor er udbetalingerne listet med angivelse af nogle af de primære områder og perioder. Oplysningerne er baseret på den udbetalingsinformation, som de enkelte selskaber sender sammen med deres udbetalingsbeløb og -data, og er listet i forhold til størrelsen af udbetalingsbeløb pr. territorie/selskab.

  • Tyskland (GEMA): Koncerter, Tv og Radio – til og med fjerde kvartal 2022
  • Sverige (STIM): Online, TV og Baggrund – til og med fjerde kvartal 2022
  • Finland (TEOSTO): Tv, Radio, Koncert og Baggrundsmusik – til og med fjerde kvartal 2022
  • Norge (TONO): Tv, Radio og Online – til og med fjerde kvartal 2022
  • USA (ASCAP): Tv, Radio og Online – til og med tredje kvartal 2022
  • Schweiz (SUISA): Tv-reklamer, Tv, Radio – til og med fjerde kvartal 2022