Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Video On Demand

Koda har aftaler med en række Video On Demand (VOD) tjenester, hvilket både omfatter film- og serietjenester som Netflix, iTunes og Filmstriben samt tjenester tilhørende tv-stationer som TV2 Play og Viaplay. Yderligere kan der både være tale om abonnementsbaserede tjenester, hvor brugeren mod en fast månedlig betaling får adgang til et katalog af film og serier samt pay per view tjenester, hvor film udlejes enkeltvis og hvor der betales per udlejning. 

Rapportering/Udbetaling

Rapporteringen fra VOD-tjenester modtages typisk på filmtitel-niveau og udbetalingen sker efterfølgende på baggrund af match mod cue-sheets, som indeholder information om de anvendte værktitler, komponister og varigheder. Hvis der er tale om tv-indhold kan Koda desuden genbruge den musikrapportering, som modtages fra tv-stationerne for de primære udsendelser på flow-kanalerne. 

Har du skrevet musik til en film, er det derfor en god idé at sørge for, at filmens produktionsselskab indsender cue-sheets til Koda, så det kan blive registreret og modtage afregning. 

Se overblik over Kodas VOD-områder nedenfor. 

Netflix

Abonnementsbaseret film- og serietjeneste. 

Disney+

Abonnementsbaseret film- og serietjeneste. 

TV2 Play

Abonnementstjeneste med indhold fra TV2’s tv-kanaler samt et udvalg af øvrige film og serier. Det er kun on demand forbruget, som Koda modtager rapportering for og som der dermed udbetales for. Simulcast af TV2’s Tv kanaler er dækket under den primære udbetaling for flow-kanalerne. 

Viaplay

Abonnementstjeneste, som giver adgang til et katalog af film og serier samt tv-indhold og sport fra TV3-kanalerne. Herudover har Viaplay en filmudlejningsportal, hvor man kan leje film enkeltvis. De to typer forbrug licenseres og udbetales særskilt som henholdsvis Viaplay abonnement og Viaplay Filmleje. 

YouSee VOD (Blockbuster)

Filmleje via platformen Blockbuster. 

iTunes VOD 

Leje/streaming eller permanent download af film via iTunes eller Apple TV. De to typer forbrug licenseres og udbetales særskilt som henholdsvis iTunes VOD – streaming og iTunes VOD – download. 

Filmstriben

Abonnementstjeneste, hvor man som bruger med en pinkode til biblioteket får adgang til et katalog af kort-, dokumentar- og spillefilm. 

Filmcentralen

Det Danske Filminstituts VOD-tjeneste for kort- og dokumentarfilm. 

Øvrige VOD

Indtægter fra VOD-tjenester hos Stofa, Aller Media, Waoo og Telia med flere. Tjenesterne har alle det tilfælles, at de er digitale filmudlejningsportaler, hvorfra man kan leje film. Udbetalingen baseres af omkostningshensyn på data fra Yousee Filmleje (Blockbuster), som er vurderet repræsentativ i forhold til indhold og –forbrug.