Værker

Hvordan får Koda besked om mine musikværker?

Det udgør ikke nogen beskyttelse eller copyright af dine værker, at de er registreret hos Koda. Din beskyttelse ligger automatisk i ophavsretsloven, som fastslår, at du har retten til din musik fra det øjeblik, du har skabt den. Værkregistreringen er altså ikke forbundet med sikring af din ophavsret

Derfor skal du blot registrere titel og rettighedshavere på værker via Mit Koda. Det er nok for at vi kan matche rapporteringen af fremførelsen med din registrering. Med andre ord er du beskyttet af loven, og skal ikke sende hverken lydfiler eller noder til os. Vi skal bare bruge dine værkregistreringer. Vi har ikke brug for at høre musikken, men skal kun have en værkregistrering fra dig, så du kan få udbetaling fra os, når vi får rapportering om, at din musik bliver spillet offentligt.

Se vores VIDEO som hjælp til at registrere værker.

Hvad gør jeg hvis jeg er uenig i en værkregistrering?

Er du uenig i en værkregistrering, skal du sende en mail til repertoire@koda.dk Reklamationsfristen er senest 36 måneder efter første udbetaling, men jo før du reagerer, jo bedre.

Hvad sker der hvis jeg har glemt at registrere et værk?

Du modtager udbetaling fra mange områder for fremførelser fra indeværende år. Derfor er det vigtigt at registrere dine værker, mens de er nye, hvis du skal modtage udbetalingen til tiden.

Skulle det ske, at du ikke har fået registreret et værk, før det bliver fremført, mister du ikke retten til det optjente beløb, for beløbet bliver stående på værket. Når du så efterfølgende registrerer værket, kommer beløbet til udbetaling i den førstkommende udbetaling.

Men du skal være opmærksom på, at registrere værket inden for reklamationsfristen på 36 måneder fra udbetalingsdatoen.

Skriver du musik med sangskrivere i udlandet?

Hvis du skriver musik sammen med komponister og sangskrivere i udlandet, skal jeres værker registreres. Både på Mit Koda og evt. også i et andet forvaltningsselskab i udlandet. Til dette skal du bruge et IPI nummer, der er et internationalt og unikt komponistnummer. Du finder dit under din profil på Mit Koda. Husk at spørge dine internationale samarbejdspartnere om deres IPI numre - dem skal du bruge på Mit Koda.