Bearbejdelse af beskyttede værker

Ifølge ophavsretsloven er værket beskyttet i 70 år efter komponisten og/eller tekstforfatterens dødsår. Ønsker du at bearbejde et beskyttet værk, skal du have en skriftlig tilladelse, før du fremfører værket offentligt. En bearbejdelse kan betyde:

  • at du tilføjer et nyt arrangement
  • at værket bliver omarrangeret
  • at værket får ny, gendigtet eller oversat tekst
  • at værket får en ny titel
  • at der indgår samplinger fra eksisterende indspilninger i et nyt værk.
Tilladelser

Læs mere om tilladelser og hvordan du søger om tilladelse her

Andele for din bearbejdelse

Når du har fået din tilladelse, skal du aftale med rettighedshaveren, om han eller hun ønsker at afstå arrangørandele til dig og i så fald i hvilken størrelsesorden. Dette skal vi bruge som dokumentation for at registre andele til dig. Du bedes derfor sende denne aftale om fordeling til repertoire@koda.dk samtidig med, at du registrerer værket på Mit Koda. Modtager vi ikke denne dokumentation bliver din version eller bearbejdelse ikke registreret. Se VIDEO

Arrangør- og oversætterandel

Den maksimale arrangørandel er 16,67 procent, når der er tale om et dansk værk. Er der tale om både arrangement og oversættelse, deler arrangør og oversætter andelen på maksimum 16,67 procent. Er der tale om et arrangement af et udenlandsk værk, afhænger arrangørandelen af de regler, der gælder for de udenlandske ophavsmænds forvaltningsselskab.

Vær opmærksom på at modtager vi en registrering af et arrangement eller en bearbejdelse uden en skriftlig tilladelse, vil værket ikke blive registreret.