Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Tidligere udbetalinger
Medlem
Fordeling af andele
Bearbejdelse og ændringer af værker
Selvforvaltning
Aftaler
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Koda Skolekontakt

Koda Skolekontakt er et tilbud til alle landets skoler og gymnasier om at få en gratis workshop om sangskrivning med en professionel sangskriver.

Koda Skolekontakt er en del af Kodas Kulturstrategi, som blandt andet har som fokusområde at støtte fødekæden i dansk musik. Koda ønsker at inspirere unge mennesker til at skabe musik på egen hånd og ultimativt gøde jorden for flere unge sangskrivere og komponister i Danmark. Gennem en kreativ workshop vil Kodas udsendte sangskrivere lære fremtidens musikskabere om sangskrivning, lyrik og musik, men også om de vilkår og rettigheder, der gælder ved brugen af musik, herunder på internettet.

Koda Skolekontakt har undervist og inspireret unge siden 2004 og besøger hvert år 100 skoler og over 2.500 elever. Igennem årene har Koda Skolekontakt undervist over 65.000 elever.

Koda Skolekontakt dækker alle landets fem regioner og besøger både store og små byer. Sangskriverkorpset består af professionelle sangskrivere, der både har forstand på musikmarkedet og på sangskrivning som fag og erhverv. 

Hvad består workshoppen af?

Klassens elever skal sammen med sangskriveren udforske musikkens univers og komponere deres egen sang. Eleverne skal skrive deres egne tekster og komponere deres egne melodier. Dermed får de unge mennesker mulighed for at opleve, hvor stort og spændende et arbejde der ligger bag en sang. 

Workshoppen er gratis, og varer 4 timer. Det er dog et krav, at læreren forbereder eleverne på emnet inden workshoppen, ved at se nedenstående film med Per Vers. Det er oplagt at bruge workshoppen som led i musikundervisningen, men kan også bruges i andre fag, for eksempel tværfagligt i dansk eller samfundsfag. Der skal minimum være én lærer tilstede under hele workshoppen. 

Koda har produceret nedenstående video, hvor Per Vers forklarer, hvordan sangskrivere arbejder og tjener pengeHvem kan søge?

Alle landets skoler og gymnasier kan søge. Ordningen gælder for 6. til 10. klassetrin i folkeskolen, samt efterskoler, gymnasieklasser og VUC.

Der kan maksimalt deltage 30 elever i en workshop.

OBS. Det er ikke muligt at søge på yngre end 6. klassetrin.

Du kan ansøge fra 1. marts 2024 

 

--> Ansøg her <-- 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flere af eleverne er allerede gået videre med at komponere på egen hånd

Underviser