Bliv medlem

Om medlemskabet

Alle kan blive medlem af Koda uanset nationalitet og bopæl. 

Når du melder dig ind i Koda, underskriver du en medlemserklæring, som indeholder en juridisk bindende aftale om forvaltning af rettigheder. Aftalen kaldes også en forvaltningsaftale og når du underskriver den, overdrager du forvaltningen af vigtige dele af ophavsretten til din musik/tekst til Koda.

Derfor kan du ikke lave særaftaler med andre parter om brug af enkelte af dine værker. Du kan heller ikke indgå særlige aftaler med andre om, at de må bruge din musik, uden at der betales til Koda for offentlig fremførelse og til NCB for indspilning.

Medlemskab af NCB

Når du melder dig ind i Koda, bliver du automatisk medlem af NCB (Nordisk Copyright Bureau). NCB varetager rettighederne til indspilning og kopiering af din musik. Det betyder, at når din musik indspilles på fx en cd, en film, video eller downloades og streames fra internettet, er det NCB, der sørger for, at du får betaling.

Online indmeldelse

Er du komponist, tekstforfatter, arrangør eller oversætter, kan du blive medlem ved at udfylde en medlemserklæring online.

Gå til online indmeldelse

Det koster 650 kr. for en komponister/sangskriver at blive medlem. Beløbet er et engangsbeløb, som betales ved indmeldelsen. Du modtager herefter en kvittering for din indmeldelse, og du har 14 dages fortrydelsesret fra indmeldelsesdato.

Der er enkelte situationer, hvor du ikke kan melde dig ind uden at kontakte Koda først. Kontakt Medlemsafdelingen på 33 30 63 20 eller medlem@koda.dk. Det gælder hvis:

  • du er under 18 år (her skal forældre/værge skrive under).
  • du i forvejen er medlem af et af Kodas søsterselskaber.
Vær opmærksom på:
  • at du får læst Kodas vedtægter.
  • at medlemskabet træder i kraft fra den 1. januar det år, du melder dig ind.
  • at medlemskabet er personligt, så et band kan ikke blive medlem af Koda.
  • at beløb der er afregnet før vi har modtaget din medlemserklæring ikke er omfattet af dit retroaktive medlemskab.

Få mere at vide om dit medlemskab