Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Bliv medlem

Hvornår er et medlemskab en god ide for dig? Hvis din musik spilles offentligt af dig selv eller andre, kan et medlemskab af Koda give dig en ekstra indkomst. 

Koda forvalter dine rettigheder og sørger for, at du får betaling, når din musik bliver brugt offentligt. Det gør vi hos Koda ved at lave musiklicenser med alle, der bruger og udbyder musik som en del af deres forretning. Det vil sige i alt fra tv, radio og streamingtjenester til cafeer, butikker, træningscentre og festivaler. 

 Derfor skal du melde dig ind i Koda
  • Hvis din musik udgives
  • Hvis din musik spilles til koncerter af dig eller andre
  • Hvis der bliver sat musik til dine tekster, eller du skriver musik til andres.
 Du behøver ikke at melde dig ind i Koda
  • For at opnå beskyttelse af din musik – det ligger allerede i ophavsretsloven
  • Hvis din musik ikke bruges af andre eller spilles offentligt
  • Du er artist, musiker eller sanger – her kan Gramex være en indtægt.
Hvad er Kodas rolle?

Kodas rolle er at forvalte dine rettigheder, dvs. opkræve for brugen af din musik offentligt. Det er ophavsretsloven der giver dine værker, din musik og dine tekster beskyttelse. Du kan ikke ’købe’ copyright hos os eller andre,  den har du allerede fra den dag, du har skabt dit værk.  

Se videoen Rettigheder og roller i musikbranchen 

Sådan melder du dig ind

Det koster 650 kr. for en komponister/sangskriver at blive medlem. Beløbet er et engangsbeløb, som du betaler, når du melder dig ind. Du modtager herefter en kvittering, og har derefter 14 dages fortrydelsesret. Dit medlemsnummer modtager du inden 2 dage, og det skal du bruge til at oprette en profil på Mit Koda. 

MELD DIG IND HER

Der er enkelte situationer, hvor du ikke kan melde dig ind uden at kontakte Koda først. Kontakt Medlemsafdelingen på 33 30 63 20 eller [email protected] Det gælder hvis:

  • du er under 18 år (her skal forældre/værge skrive under)
  • du i forvejen er medlem af et af Kodas søsterselskaber
Hvad skriver jeg under på?

Når du melder dig ind i Koda, underskriver du en medlemserklæring, som indeholder en juridisk bindende aftale om forvaltning af rettigheder. Aftalen kaldes også en forvaltningsaftale og når du underskriver den, overdrager du forvaltningen af vigtige dele af ophavsretten til din musik/tekst til Koda.

Derfor kan du ikke lave særaftaler med andre parter om brug af enkelte af dine værker. Du kan heller ikke indgå særlige aftaler med andre om, at de må bruge din musik, uden at der betales til Koda for offentlig fremførelse og til NCB for indspilning.

Se Kodas aftale om forvaltning af rettigheder (forvaltningsaftalen som du underskriver i medlemserklæringen)  Læs også Kodas seneste vedtægter

Du bliver også medlem af Nordisk Copyright Bureau

Når du melder dig ind i Koda, bliver du automatisk medlem af NCB (Nordisk Copyright Bureau). NCB varetager rettighederne til indspilning og kopiering af din musik. Det betyder, at når din musik indspilles på fx en cd, en film, video eller downloades og streames fra internettet, er det NCB, der sørger for, at du får betaling. Hvis du skal udgive din musik på vinyl eller cd skal du altid kontakte NCB.

Direkte eller splitmedlemskab 

Det er muligt at have et delt medlemskab mellem to eller flere forvaltningsselskaber. Det ene selskab kan forvalte dine rettigheder for et afgrænset territorium, mens det andet selskab tager sig af resten af verden. Hvilke fordele og ulemper der er forbundet med at opsplitte forvaltningen af rettigheder, kan man få oplyst ved at kontakte [email protected].

Det koster et ekstra gebyr på 650,- at have et delt medlemskab