Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Oktober 2023

Kodas oktoberudbetaling var torsdag den 12. oktober. Du kan få et samlet overblik over de inkluderede områder og fremførelsesperioder i Kodas udbetalingskalender

Tv, Radio og Online

Der er udbetaling for alle de månedligt udbetalte tv- og radioområder. Udbetalingerne dækker primært fremførelser i juli, men der er på flere områder også augustfremførelser, som er færdigbehandlet og klar til udbetaling.

På onlineområdet er der månedlig udbetaling for musikstreamingtjenesten Nuuday Musik (Yousee Musik og Telmore Musik), som dækker musikbrug i august 2023. Herudover er der udbetaling for VOD-tjenesten Viafree for perioden 2019-2022. Udbetalingen baseres på relevant data fra Viaplay, som også har været tilgængelig på gratistjenesten. Kodas aftale med Viafree har været under forhandling i længere tid, hvilket er årsagen udbetalingen inkluderer en længere periode.

VOD-området inkluderer ligeledes årlig udbetaling for musikbrug i kort- og dokumentarfilm streamet på VOD-tjenesten Filmcentralen i løbet af 2022.

Koncert – inklusiv Roskilde Festival og Smukfest

På koncertområdet er der udbetaling for alle koncerter, hvor musikrapporteringen er færdigbehandlet, og hvor Koda har modtaget alle nødvendige oplysninger fra koncertarrangøren (fx om billetindtægter pr. koncert). Det inkluderer denne gang udbetalinger for koncerter afholdt helt op til og med september 2023.

Allerede ved denne udbetaling påbegyndes udbetalinger for koncerter på dette års Roskilde Festival og Smukfest. Det er endnu tidligere, end hvad der var tilfældet sidste år og skyldes, at Koda har gjort en ekstra indsats for at få indhentet alle de nødvendige oplysninger fra festivalarrangørerne, samt at få alle de modtagne koncertapporteringer færdigbehandlet. 

Øvrige områder - TV i undervisning og Kompensation for lokal subforlægning

Der er udbetaling for området TV i undervisningen (Reuse), som dækker brug af musik i tv-udsendelser, der er vist i undervisningssammenhæng i løbet af 2022. Det gælder for den del af området, der afregnes på grundlag af analogidata fra tv-området. Koda modtager yderligere rapportering fra CFU (Center for Undervisningsmidler) for de tv-udsendelser, som er streamet fra deres platform i løbet af 2022. Udbetalingen for denne del vil blive udbetalt til december.

Yderligere er der udbetaling af den såkaldte ’Kompensation for lokal subforlægning’. De udbetalte beløb på dette område kommer fra indtægter fra kabel-tv samt interaktive tv-tjenester udbudt af tv-distributører som YouSee og Stofa.

Læs mere om Kompensation for Lokal Subforlægning her

Udland

Koda har forud for denne udbetaling modtaget nye kvartalsafregninger fra søsterselskaber i henholdsvis USA (ASCAP), Australien (APRA) og Frankrig (SACEM), og en væsentlig del af udbetalingen på udlandsområdet kommer fra disse lande. Udbetalingerne dækker primært fremførelser fra 2022 indenfor områderne Tv, Radio og Online.