Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

April 2024

Kodas apriludbetaling 2024 faldt torsdag den 18. april. Du kan få et samlet overblik over de inkluderede områder og forbrugsperioder i Kodas udbetalingskalender 

TV og Radio

På alle TV2’s, DR’s tv-kanaler samt DK4 påbegyndes udbetalinger for 2024. Det inkluderer musikbrug i januar og februar måned, som allerede nu er blevet rapporteret af Tv-stationerne og efterfølgende behandlet af Koda.  

OBS: De foreløbige minutværdier for 2024 er negativt påvirket af en uenighed om tariffer med Nuuday, som blandt står bag produktet YouSee. Vi kender først de endelige slutværdier, når der er fundet en afklaring i spørgsmålet om tarifferne. Udbetalingen for øvrige kanaler som TV3, Kanal 4, Kanal 5 m.fl. er også berørt af denne konflikt, hvilket betyder, at 2024-udbetalingerne på disse kanaler er udsat. Vi ved på nuværende tidspunkt ikke, hvornår vi udbetaler for 2024 for de omtalte kanaler.

På radioområdet er der udbetaling for musikbrug i januar-februar 2024 på både DR’s radiokanaler samt de kommercielle radiokanaler (The Voice, NOVA, POP FM, Radio 100 m.fl.).

Online

På onlineområdet er der månedlig udbetaling for den danske musikstreamingtjeneste Nuuday Musik (Yousee Musik og Telmore Musik), hvilket gælder musikbrug i februar 2024.

Herudover er der en større udbetaling for hele 2023 på Viaplay. Det gælder både for abonnementstjenesten (”Viaplay abonnement”) samt for pay per view filmleje via platformen (”Viaplay filmleje”). Viaplay bliver normalvis udbetalt halvårligt, men grundet forsinkelser rapportering og behandling bliver hele året nu udbetalt samlet.

Koncert

På koncertområdet er der udbetaling for alle koncerter, hvor musikrapporteringen er færdigbehandlet, og hvor Koda har modtaget alle nødvendige oplysninger fra koncertarrangøren (fx om billetindtægter pr. koncert). Det kan denne gang inkludere udbetalinger for koncerter afholdt helt op til og med marts 2024. 

Udland

På udlandsområdet udbetaler Koda løbende de beløb, som modtages fra søsterselskaber for brug af Koda-medlemmers musik i udlandet. Udbetalingerne sker i forhold til de enkelte selskabers udbetalingsfrekvens og -hastighed på deres forskellige udbetalingsområder.

Koda har forud for denne udbetaling modtaget nye kvartalsafregninger fra søsterselskaber i henholdsvis USA (ASCAP og BMI), Sverige (STIM), Sydkorea (KOMKA), Australien (APRA) og Canada (SOCAN), og en væsentlig del af udbetalingen på Udland kommer fra disse lande.

Udbetalingerne dækker musikbrug på forskellige områder, dog med en generel hovedvægt på online, og inkluderer perioder til og med Q3 2023.