Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Søg støtte
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Læs om tidligere udbetalinger
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2021
2020
2019
Medlem
Fordeling af andele
Bearbejdelse og ændringer af værker
Selvforvaltning
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Online selvbetjening
Værker
Søg støtte
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Online selvbetjening
Hjælp til Mit Koda
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Min karriere
Medlemsubsites
Min karriere
Branche- og interesseorganisationer
Brancheguide
Hovedmenu
Musik betaler sig

Registrer værk

Her finder du en vejledning og en VIDEO til at registrere et værk på Mit Koda og de mest stillede spørgsmål om værkregistrering.

Når du registrerer et værk på Mit Koda, er der fire obligatoriske felter, der skal udfyldes: Titel, varighed, rettighedshavers rolle og fordeling af andele.Først vælges, at det er et ’Nyt originalværk’, du ønsker at registrere. Du kan også vælge rettelse til tidligere registrering eller registrering af ny version af eget værk, andet beskyttet værk eller frit værk.

Om værket

Først vælges, at det er et ’Nyt originalværk’, du ønsker at registrere. Du kan også vælge rettelse til tidligere registrering eller registrering af ny version af eget værk, andet beskyttet værk eller frit værk.

Værkets titel

I dette felt skal du skrive titlen på værket. Feltet "alternativ titel" kan du vælge at udfylde, hvis værket skal bruges i en reklame, en film eller på tv. Den alternative titel hjælper os til at genkende dit værk, når din musik er blevet brugt.
Eksempel: Original titel "Efterårets klang", alternativ titel "TDC - Efterårets klang".

Varighed

Du skal angive en cirka varighed. Den står automatisk til 3 minutter. Der afregnes efter den rapporterede tid og ikke den anmeldte tid. Du behøver ikke at opdatere varigheden, selvom fremførelsen eller udgivelsen ændrer længde. Detaljer om værket er mulige at tilføje ved at klikke på plusserne, men de skal kun benyttes, hvis det er relevante informationer. F.eks. hvis der er brugt fri musik eller musikken bruges i en film.

Rettighedshaver og fordeling

Dit navn står der automatisk. Hvis du allerede har oprettet et kunstnernavn hos Koda, kan du også vælge at registrere dine værker under dette navn.

Rolle

Du skal vælge mellem rollerne komponist, forfatter, arrangør, oversætter eller komponist/forfatter.

Hvis du vil tilføje flere rettighedshavere, har du følgende muligheder:

  • Tilføj rettighedshaveren ved blot at skrive navnet og klik Opret.
    Dette kan også benyttes, hvis en rettighedshaver ikke er medlem af Koda. Du kan eventuelt på første side i kommentarfeltet skrive yderligere oplysninger såsom fødselsdato, artistnavn, land
  • Tilføj rettighedshaveren ved at skrive IPI-nummer (internationalt medlemsnummer) og klik Opret
  • Tilføj rettighedshaver ved at skrive deres navn samt medlemsnummer eller cpr-nummer (kan kun benyttes, hvis cpr-nummeret i forvejen er kendt hos Koda)
  • Søg medlemmet frem enten på navn eller IPI-nummer. Klik på pilen ud for navnet for at se hvilke værker rettighedshaveren har rettigheder til. Klik på Vælg-knappen
Fordeling af andele

Når rollerne er sat, så skal du fordele andele. Fordelingen af andele skal laves efter de gældende regler om standardfordeling eller aftalt fordeling. Du kan benytte knappen "Beregn standardfordeling" for at få en standardfordeling vist i felterne. Hvis du ønsker en aftalt fordeling, skal du selv indtaste andelene i felterne, - og det gælder for både andele fremførelse (når et værk fremføres offentligt) og andele mekanisk (når et værk bliver indspillet).

Bekræft og send

Til sidst tjekker du at din registrering er korrekt og klikker på Send.

IPI nummer

Et IPI nummer er dit internationale og unikke komponistnummer. Du finder dit under din profil på Mit Koda. Husk at spørge dine internationale samarbejdspartnere om deres IPI numre - dem skal du bruge på Mit Koda.