ML Buch modtog hertil aften Årets Håb ved Steppeulven 2018
Pressefoto

ML Buch vinder Årets Håb ved Steppeulven 2018

For sjette år i træk var Koda lørdag aften med til at fejre Årets Håb ved Steppeulven - prisen gik til ML Buch. Og modsat tidligere år var der ingen af de nominerede, som gik hjem med mere end en enkelt statuette.

Årets Håb, som uddeles i samarbejde med Koda, gik til ML Buch, da Foreningen af Danske Musikkritikere lørdag aften uddelte deres årlige pris, Steppeulven, i Bremen Teater i København.

ML Buch har med sin hårdtslående alternative pop, der blander både elektroniske og organiske elementer i en nærmest shoegaze-lignede stilart, begejstret både publikum og anmeldere i året, der er gået. Og når man kaster et blik på de tidligere vindere, som blandt andre er Mikael Simpson, Volbeat, Choir Of Young Believers, Iceage, Liss og senest Katinka, er der med prisen Årets Håb noget at leve op til.

Lyt til ML Buch seneste EP

Se de andre nominerede i kategorien Årets Håb

Flere priser til hiphopperne

Modsat tidligere var der ingen bands eller artister, der gik hjem med mere end en enkelt pris. Hiphop-genren sejrede både i kategorierne Årets Producer (Hennedub), Årets Tekstforfatter (Marvelous Mosell) og Årets Sang (Gilli med ’Habibi Aiwa’). Aftenens helt store pris for Årets Album gik til Søren Huss for hans tredje album i eget navn ’Midtlivsvisen’, mens den ærefulde Pionerpris gik til en Danmarks mest populære sangerinder siden 1970’erne Anne Linnet.

 

VINDERNE AF STEPPEULVEN 2017

 

Årets Håb

  • ML Buch

 

Årets Livenavn

  • The Minds of 99

 

Årets Vokalist

  • Annisette

 

Årets Musiker

  • Sonja LaBianca (solo, Valby Vokalgruppe, Selvhenter, Choir of Young Believers)

 

Årets Komponist

  • Kira Skov & Maria Faust

 

Årets Producer

  • Hennedub

 

Årets Tekstforfatter

  • Marvelous Mosell

 

Årets Sang

  • Gilli: »Habibi Aiwa«

 

Årets Album

  • Søren Huss: »Midtlivsvisen«

 

Pionerprisen

  • Anne Linnet

Med prisen Årets Håb følger 15.000 kroner fra Koda, som en ekstra motivation til årets vinder for at fortsætte det gode arbejde med at skabe ny musik til gavn og glæde for de danske og udenlandske scener.

Årets Steppeulv uddeles af Foreningen af Danske Musikkritikere, som består af en række musikjournalister/anmeldere med tilknytning til danske dagblade. Foreningen blev stiftet i foråret 2002.

Tidligere års vindere kan ses her

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.