Lokale deltagere i årets Børne-MGP

Gennem de sidste par måneder har KODA, DR og musikskolerne været i selskab med knapt 1000 musikglade børn, som alle har meldt sig til MGP. På worksshops, som KODA stod bag landet over, har børnene skrevet, komponeret, performet og sunget det bedste, de har lært. 320 tilmeldte bidrag er nu blevet til ti, og de deltager alle i finalen nu på lørdag den 28. januar i Gigantium i Aalborg. Og én af de udvalgte finalister er fra Sunds ved Herning.

MGP har igen i 2012 fokus på børnenes musikalske udvikling, og er et samarbejde mellem DR, KODA og kommunerne. Vi fortsætter samarbejdet for at holde fast i, at børnenes MGP er mere end en musikkonkurrence. Det er en fest for musikglade børn i hele landet, hvor processen i at skrive en sang er i centrum. For os er MGP også en mulighed for at møde fremtidens musikbrugere og -skabere i øjenhøjde og sætte fokus på en ansvarlig talentudvikling.

Læs også: KODA og DR fortsætter samarbejdet om MGP

Ved hjælp af coaching fra fire af vores medlemmer; Dicte, Bryan Rice, Pilfinger og Marie Frank og via samarbejdet med lokale kræfter er børnenes talent, gennem de sidste par måneder, blevet udfordret og udviklet - blandt andet på workshops i fem større byer i Danmark.

Læs også: Stjerne for mere end en aften

De ti finalister

I en god blanding af musikgenrer fra både drenge og piger, bands og solister kommer her de ti finalister, der deltager i MGP 2012:

The Allstars - 'De hotteste kærester' (Sunds v. Herning)
Sofie - 'En lille del af dig' (Randers)
Freja-Bella -'Jeg elsker at drømme' (Bisserup)
MC Vernes ft. Michelle - 'Bedre tider på vej' (Maribo)
Moriwa - 'Kom alle venner' (Emdrup)
Josephine - 'Kærestebrev' (Karlebo og Kokkedal)
Astrid - 'Et kvarter' (Svendborg)
Energy - 'Jeg bli'r ved' (Gistrup v. Aalborg)
De To Amigos - 'Mig og min amigo' (København)
Sille - 'En sidste kærlighedståre' (Helsingør)
Showet i Aalborg

Sidste år blev både børnenes MGP og Dansk Melodi Grand Prix for første gang afholdt på samme scene med en uges mellemrum. Sådan bliver det også i år.

Når årets vindere af henholdsvis Dansk Melodi Grand Prix og MGP 2012 skal findes, vil Aalborg være i højeste festberedskab. Den nordjyske hovedstad er nemlig valgt som Grand Prix By 2012 og kommer til at summe af feststemning og musikalske begivenheder op til de to store shows, der finder sted i Aalborg Kongres & Kultur Centers koncertarena, Gigantium. Dansk Melodi Grand Prix afholdes lørdag den 21. januar 2012 og børnenes MGP-finale ugen efter, lørdag den 28. januar.

Læs også: Chestnut Avenue vandt MGP 2010

Pressebilleder kan downloades via DR's hjemmesidePressekontakt:
Andreas Dalvad Hansen
Mail: aha@koda.dk
Tlf: 23606463Derfor er KODA med

KODA er igen i år med til at sætte kursen for børnenes MGP. Vi fortsætter samarbejdet for at holde fast i, at børnenes MGP er mere end en musikkonkurrence. Det er en fest for musikglade børn i hele landet, hvor processen i at skrive en sang er i centrum. For os er MGP også en mulighed for at møde fremtidens musikbrugere og -skabere i øjenhøjde og sætte fokus på en ansvarlig talentudvikling.

Læs mere om KODA's engagement i MGP

Læs mere om, hvad KODA ellers støtter

Seneste nyt

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.

16. januar 2018
Danmark blomstrer på Eurosonic Noorderslag 2018
I denne uge drager den internationale musikbranche til Holland for at deltage i den største festival dedikeret til ny europæisk rytmisk musik, Eurosonic Noorderslag. Festivalen sætter i år fokus på Danmark og danske kunstnere. Hele 22 danske navne er i år på plakaten, når festivalen afholdes i den hollandske by Groningen fra den 17. – 20. januar.