249 musikskabere har i dag modtaget legater fra Kodas kollektive båndmidler.

Legater for to millioner
til de danske musikskabere

249 musikskabere fra mange forskellige genrer har netop modtaget legater fra Kodas kollektive båndmidler. I alt blev der uddelt mere end to millioner kroner til skaberne.

Det er igen blev tid at uddele Kodas kollektive båndmidler. I år har 249 ud af 883 ansøgere fået del i de to millioner kroner, som udgør den samlede pulje.

  • Se alle legatmodtagerne her

Legaterne bliver fordelt ud over en række forskellige områder. 46 har fået arbejdslegater. 11 har fået rejselegater. 175 har fået legater til udgivelser. 13 har fået legater til koncerter, og fire har fået legater til såkaldte tværgående projekter.

Modtager bidrager med originalitet og mangfoldighed

Det er Kodas Legatudvalg, der vurderer ansøgninger til de kollektive båndmidler. I år har de udover de formelle krav blandt andet lagt vægt på at støtte mangfoldighed i alt fra genrer til etnicitet og køn, men også på, at der skal være en vis geografiske spredning, og at de enkelte projektet har en vis kvalitet og en realistisk mulighed for at blive gennemført. Udvalget skriver blandt andet følgende om, hvad de har lagt vægt på i årets ansøgning:

"Kodas legatudvalg er glade for at uddele Kodas Kollektive Båndmidler i 2018 til musikskabere, som gennem deres arbejde og uanset genre udviser talent, skabertrang og potentiel gennemslagskraft. Alle årets modtagere bidrager med originalitet, kvalitet og mangfoldighed til musiklivet." 

 

Alle årets modtagere bidrager med originalitet, kvalitet og mangfoldighed til musiklivet - Legatudvalget

 

  • Læs mere om Kodas Legatudvalg her

FAKTA

  • I 2018 udgjorde blankbåndsmidlerne i alt 2.078.500 kroner - penge som vi modtager fra Copydan Båndkopi.
  • Alle komponister og tekstforfattere, samt pladeselskaber og institutioner, der søger støtte til projekter der involverer ophavsmænd, kan søge om støtte fra Kodas kollektive båndmidler. Puljen er en kompensation for hjemmekopiering, og er indlagt i prisen for fx blanke cd'er og dvd'er.
  • I år var der 883 ansøgere. I alt har 249 fået støtte.
  • Støttemodtagerne har fået fra 5.000-20.000 kr.
  • Læs mere om Kodas støttemidler her
Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.