Rasmus Krogsgaard brød ud i hop og jubel, da han vandt Årets Revyforfatter.

Kodas priser til årets revyforfatter og komponist gik til …

Traditionen tro var Koda med til årets Revygalla, Revyernes Revy, der hylder dansk revykunst. Igen i år sponsorerede Koda Dramatik to priser – og årets vindere hoppede af glæde, da de modtog branchens hyldest.

Stemningen var i top og spændingen på bristepunktet, da årets revygalla løb af stablen søndag aften på Bakken. Revyer fra hele landet var samlet i Cirkusrevyens telt for at vise de bedste indslag fra årets revyer – og ikke mindst for at hylde nye og garvede talenter, tekstforfattere, komponister samt årets bedste revy.

Under Benedikte Hansens kyndige taktstok viste dansk revykunst sig igen fra sin bedste side. Aftenens program lagde stærkt ud med et satirisk indslag om Inger Støjberg i hele fem dansende og syngende versioner. Dernæst fulgte indslag om blandt andet Panama-papirerne, Airbnb og når ældre er ung med de unge. Undervejs blev dansk revys store kunster Dirch Passer hyldet, da 2016 markerer året for hans 90 års fødselsdag.

Alt i alt en aften hvor satire, talent og formidling var samlet i et farverigt festfyrværkeri. Bag disse toptunede skuespillere gemmer sig ord og musik, og det skulle naturligvis fejres - blandt andet med priser til Årets Revykomponist og Årets Revyforfatter.

Årets komponist og årets forfatter

Prisen til Årets Revykomponist gik i år til Jens Krøyer for hans musik til Rottefælden i Svendborg. Det er fjerde gang Jens Krøyer vinder denne pris. Han har tidligere vundet i 2000, 2003 og 2010.

Prisen til Årets Revyforfatter gik i år til Rasmus Krogsgaard, der brød ud i spontant hop og jubel. Det er første gang Rasmus Krogsgaard vinder denne pris. Han er dog en garvet herre og har skrevet tekster til blandt andet Linie 3, Bakkens Hvile og Nyborg Voldspil.

Begge priser sponsoreres af Koda Dramatik.

De vandt i 2016:
  • Årets Revy: Kerteminderevyen
  • Årets Revykunstner (Årets Dirch): Pernille Schrøder (Rottefælden)
  • Årets Talentpris: Lise Baastrup (Cirkusrevyen)
  • Årets Ærespris: Susanne Breuning (for sit bidrag til dansk revy og teater)
  • Årets Revyforfatter: Rasmus Krogsgaard (Revyperler, Rødvig)
  • Årets Revykomponist: Jens Krøyer (Rottefælden, Svendborg)
  • Revyprisen 2016: Jacob Dahl (scenetekniker, Cirkusrevyen)
Om Revyernes Revy
Arrangementet har igennem 39. år været afholdt af Skuespillerforeningen af 1879 til fordel for foreningens humanitære arbejde. Læs mere om foreningens arbejde her.
Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.