Dansk Musikomsætning 2014 blev diskuteret af Coop-formand Lasse Bolander, Rektor på designskolen og tidligere kulturminister Elisabeth Gerner Nielsen, Henrik Seiding fra Ramböll og Kodas administrerende direktør Anders Lassen på dette års folkemøde.

Koda på Folkemødet 2015

Valgkamp eller ej – Folkemødet er stadig Danmarks største politiske træf. Koda brugte lejligheden til at gøre opmærksom på musikbranchens bidrag til dansk økonomi og beskæftigelse, satte musikbranchens forfatning til diskussion og lærte 100 bornholmske børn og deres forældre, at det både er sjovt selv at skrive musik, men også at sange ikke er noget, der kommer af sig selv.

Musikbranchen herhjemme er og bliver en milliardindustri, der beskæftiger tusindvis af mennesker. Alene i 2014 omsatte den samlede musikbranche herhjemme for 6,8 mia. kr. og beskæftigede, hvad der svarer til mere end 4.100 fuldtidsstillinger. Det slår en ny branchestatistik fast. Den nye statistik , Dansk Musikomsætning 2014, blev lanceret på Folkemødet. Rapporten er udarbejdet af analysefirmaet Rambøll i samarbejde med Koda, IPFI, Gramex, Dansk Live og Dansk Musikforlægger Forening (DMFF). 

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook

Samme dag som Dansk Musikstatistik 2014 blev offentliggjort, blev resultaterne præsenteret og udfoldet af Rambølls kommercielle direktør Henrik Seiding i Kulturens Telt på Allinge Havn under Folkemødet. Vejret var med Folkemødet i år og solen skinnede ned over Allinge Havn, hvor et fyldt Kulturens Telt kunne høre om medvind i sejlene i musikbranchen.

Læs også: Dansk musik fortsat en milliardindustri

Coop-formand Lasse Bolander giver sit råd til musikbranchen.

Rektor på designskolen Elsebeth Gerner Nielsen giver sit råd til musikbranchen.

Gode råd fra Coop-formand og Design-rektor
Efter præsentationen kom den danske musikbranche – repræsenteret af Kodas administrerende direktør Anders Lassen - under beskydning af et kompetent panel bestående af Coop-formand Lasse Bolander, Rektor på designskolen og tidligere kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen og Henrik Seiding fra Rambøll. Der var enighed i panelet om, at musikbranchen har meget at lære af andre brancher. Men der var også enighed om, at musikbranchen er i en unik position, fordi den har et produkt alle er vilde med og som alle vil have. 

Både Elsebeth Gerner Nielsen og Lasse Bolander var ikke sene til at komme med gode råd til musikbranchen. De var begge enige om at det er afgørende af give forbrugerne, det de vil have. Hvordan der kommer en forretningsmodel ud af det er et spørgsmål om mod og nytænkning. Et råd til den samlede musikbranche var også, at den skulle stå sammen og blive bedre til at tale med én stemme og finde overordnede løsninger på fælles problemer.

Et lynhurtigt sammenklip af de tre klassers optræden på Folkemødet.

Musik på skemaet på Bornholm
Børn skal lære, hvor musikken kommer fra. Den ambition var en af årsagerne til, at tre bornholmske skoler i ugen op til folkemødet, havde fået besøg af to professionelle komponister fra Koda Skolekontakts kunstnerkorps. Sammen med skolerne havde Koda-medlemmerne Jørgen Thorup og Nanna Jacobi skrevet sange med elever på Rønneskolen, Christiansø Skole og Bornholms Frie Idrætsskole. De tre skoler satte hinanden stævne i solskinnet under Folkemødet i Rosengade og sang og spillede resultaterne af anstrengelserne for hinanden og et veloplagt publikum bestående af forældre, bedsteforældre og nysgerrige. Meget passende handlede sangene om sol og sommer og alt det gode, der følger med.

Læs mere om Koda Skolekontakt

 

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.