Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Eivør, som er en af Kodas færøske ambassadører, optrådte på årets G! Festival på Færøerne.

Koda på Færøerne 2015

Måske vidste du det ikke, men Koda repræsenterer også medlemmer på færøerne. Faktisk har Koda i øjeblikket en konsulent på boende på øgruppen, og et par Koda-medarbejdere har lige besøgt den musikalske del af ø-livet i forbindelse med den årlige G! Festival.

For andet år i træk besøgte Koda de færøske medlemmer under G! Festivalen, i den lille by, Syðrugöta.  Det blev en meget regnvåd festival, men regnen satte hverken en stopper for musikken eller Kodas mulighed for at tale med medlemmer og få et indblik i den færøske musikbranche.

Billedgalleri: Se billeder fra besøget på Færøerne på Kodas instagramprofil

De færøske hovednavne Eivør og Teitur tryllebandt deres publikum

Blandt årets navne på G! Festivalen var en af Kodas færøske ambassadører, Eivør, som havde et fast greb om sit publikum lørdag aften. Koncerten med Eivør skulle være afholdt fredag aften, men da scenen, som ligger direkte på stranden, blev oversvømmet, valgte man at skyde koncerten til om lørdagen. Dette satte dog ikke nogen dæmper på publikums begejstring for den lokale heltinde: ’Gøta er Eivør, og Eivør er Gøta’, råbte konferencieren, hvilket fik jublen frem hos publikum. Eivør er født og opvokset i byen, Gøta (Syðrugöta, red.), og er derfor en selvskreven gæst på G! Festivalen, hvor hun har deltaget de fleste år siden festivalen slog dørene op for første gang i 2002, hvor Eivør optrådte med sit daværende band, Clickhaze.

Også Teitur trak et talstærkt publikum til koncerten på Legepladsen, Spæliplássid, hvor han bestemt også var på hjemmebane og havde publikum med sig - både når det gjaldt fællessang og de mere melankolske numre.

Under G! Festivalen 2014, havde man også problemer med tidevandet, som gjorde, at man måtte lukke for Sandurin-scenen, og spørger man arrangør af festivalen, Sigvør Laksa, om hvorfor man ikke flytter scenen, så er svaret på mange måder forventeligt: ’Vi tænker hvert år.. hmm… mon ikke, det nok går i år, og så bliver scenen igen sat op på stranden, som også virkelig er en fantastisk beliggenhed. Og når så vandet kommer, ja, så klarer vi jo også det. Vi er vant til at håndtere vind og vejr’, siger Sigvør Laksa.

Danske medlemmer var også repræsenteret på årets G! Festival, hvor blandt andet Dizzy Mizz Lizzy var lørdagens hovednavn, som trak et talstærkt publikum til Sandurin-scenen, hvor mængder af sandsække holdt vandet fra publikum og fra scenen.

Øget viden om færøske medlemmer

De medlemskonsulenter, der besøgte den færøske festival i år, kom på tættere på de færøske medlemmer og fik værdifuld viden med hjem.

"Vi havde fornøjelsen af at nå at mødes med mange af vores færøske medlemmer, som vi mødte på festivalpladsen, til de mange koncerter og ved en reception, som vi afholdt under festivalen. Dialogen var god, og spørgsmålene var mange. Vi er blevet styrket i vores viden om, hvordan vi bedst kan bistå vores færøske medlemmer, når det gælder registrering af værker, rapportering, færøske kulturelle midler og spørgsmål om ophavsret, og glæder os til igen at møde vores færøske medlemmer og kontakter på G! Festivalen 2016", siger medlemskonsulent Nynne Louise Krogh, der var med på årets festival.

Fakta

  • Koda forvalter udover Danmark også ophavsrettigheder på Færøerne (og Grønland). Det betyder i praksis, at vi på vegne af vores medlemmer indgår aftaler med blandt andet færøske festivaler, spillesteder, radiostationer, diskoteker mm.
  • Når du optræder på Færøerne eller bliver spillet i fx færøsk radio, vil du derfor, såfremt der foreligger en aftale modtage betaling fra os, hvad enten du er bosat på Færøerne eller i Danmark. Den Færøske ophavsretslov fra maj 2013 giver komponister, tekstforfattere og musikforlag ret til betaling, når deres musik bliver brugt offentligt.
  • Har du spørgsmål til dit medlemskab, til brug af musik eller noget helt tredje, så kan du hver uge træffe juridisk konsulent, Pernille Rostgård i Nordens Hus, som sidder klar til at hjælpe dig fra kl. 14:00 – 17:00. Læs mere om vores konsulent på Færøerne her. Du er også velkommen til at kontakte vores medlemskonsulenter på [email protected].
  • Færøske ambassadører
    Hos Koda indgik vi sidste år aftale med fem færøske komponister og sangskrivere, som fremadrettet skal være ’ambassadører’ for Koda (og Gramex), og dermed være med til at videreformidle budskaberne om Kodas arbejde med rettigheder.
    Ambassadørerne er udover Eivør, Greta Svabo Bech, Benjamin Petersen, Heri Joensen (Týr) samt Niels Arge Galan. Læs mere om Kodas færøske ambassadører her.

 

For mere info om Koda for færøske medlemmer her