Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Hvem skal have Jazz Live prisen 2013?

Som musiker ved du sikkert, hvor vigtig en rolle spillesteder og arrangører spiller for, at musikken finder sit rigtige publikum i de rigtige rammer. Og det gode spillested eller den gode arrangør har en særlig betydning for en genre som Jazz, der skal kæmpe lidt mere for at finde sit publikum. Derfor er Koda i år med til at uddele Jazz Live prisen ved årets DMA Jazz 2013, og er du jazz-musiker, kan du være med til at bestemme, hvem der fortjener prisen.

Jazzens eget DMA løber af stablen søndag den 24. november. En af de priser, der bliver uddelt i Aveny-T’s historiske lokaler denne aften, er Jazz Live-prisen, der går til det spillested eller den arrangør, der formår at give jazzbands eller -solister de bedste rammer og gør noget særligt for den danske jazzscene.  Og hvem kan være bedre til at vurdere det end jazzmusikerne selv?

Jazz-musikerne bestemmer selv vinderen

Det er jazzmusikerne selv, der bestemmer, hvem der skal vinde den præstigefyldte Jazz Live pris, der går til årets spillested eller arrangør. Vinderen bliver den der får flest stemmer og foruden æren vinder arrangøren en koncert med Årets Nye Danske Jazznavn, der også overrækkes til DMA Jazz. Og er du jazzmusiker, er det nu du, skal bruge din indflydelse.

Så tænk tilbage… hvor har det været særligt rart at spille? Hvor vil du altid gerne tilbage til? Hvor er der altid et godt og entusiastisk publikum, og hvor føler du dig som jazzmusiker allermest værdsat og velkommen?

Stem nu

Det eneste du skal gøre er at klikke ind her og skrive navnet på det spillested, den festival eller den klub, du synes, der har gjort det bedst i 2013.

Om Jazz Live Prisen

Jazz Live prisen er et skulderklap til en jazzarrangør, der har gjort noget ud over det sædvanlige og skabt rammerne for gode koncertoplevelser for både publikum og musikere.

Det handler selvfølgelig om sceneforhold, lyd og de fysiske rammer, men i høj grad også om, hvordan arrangøren behandler musikerne, og om de er dygtige til at promovere deres koncerter.

Rent musikalsk handler det om at sammensætte et godt og alsidigt musikprogram, gerne med plads til ny dansk jazz og skæve indslag, men altid med et fokus på at tiltrække nye publikummer gennem nye platforme og promotionmetoder.

Det er evnen til at få både musikere og publikum til at føle sig velkomne og om at sørge for, at der ikke er rod hverken i regnskabet eller backstagelokalet. Der er stor forskel på, hvor mange støttekroner de enkelte spillesteder/festivaler får. Derfor skal man også vurdere, hvor godt det enkelte sted har været til at disponere over de midler, de har til rådighed.

Følg med på www.dmajazz.dk


Retningslinjer for Jazz Live prisen.

  • Det er udelukkende musikere, der afgiver stemmer til Jazz Live prisen
  • Alle arrangører af live jazz kan vinde: Både spillesteder, festivaler og jazzklubber.
  • Vinderen bliver den arrangør af live jazz, som får flest stemmer i afstemningen.
  • Arrangører i den samme by kan ikke modtage prisen tre år i træk.
  • Når et spillested/festival har vundet prisen har man ”karantæne” i to år og kan ikke vinde prisen igen i denne periode. I år kan Buddha's Jazzklub (vinder af Jazz Live prisen 2012) samt Jazzhus Montmartre (vinder af Jazz Live prisen 2011) derfor ikke vinde.