Her ses gruppen "The Allstars", der er blandt de sidste ti finalister i årets MGP. Gruppen skal til januar synge numeret "De hotteste kærester".

Her er årets MGP-finalister

Gennem de sidste par måneder har DR, Koda og musikskolerne været i selskab med knapt 1000 musikglade børn, som alle har meldt sig til MGP. På worksshops, som Koda stod bag landet over, har børnene skrevet, komponeret, performet og sunget det bedste, de har lært. 320 tilmeldte bidrag er nu blevet til ti, og de deltager alle i finalen den 28. januar i Gigantium i Aalborg.

MGP har igen i 2012 fokus på børnenes musikalske udvikling, og er et samarbejde mellem DR, Koda og kommunerne. Vi fortsætter samarbejdet for at holde fast i, at børnenes MGP er mere end en musikkonkurrence. Det er en fest for musikglade børn i hele landet, hvor processen i at skrive en sang er i centrum. For os er MGP også en mulighed for at møde fremtidens musikbrugere og -skabere i øjenhøjde og sætte fokus på en ansvarlig talentudvikling.

Læs også: Koda og DR fortsætter samarbejdet om MGP

Ved hjælp af coaching fra fire af vores medlemmer; Dicte, Bryan Rice, Pilfinger og Marie Frank og via samarbejdet med lokale kræfter er børnenes talent, gennem de sidste par måneder, blevet udfordret og udviklet - blandt andet på workshops i fem større byer i Danmark.

Læs også: Stjerne for mere end en aften

De ti finalister

I en god blanding af musikgenrer fra både drenge og piger, bands og solister kommer her de ti finalister, der deltager i MGP 2012. Deltagerne er nævnt i vilkårlig rækkefølge:

De To Amigos - 'Mig og min amigo' (København)

Freja-Bella -'Jeg elsker at drømme' (Bisserup)

Astrid - 'Et kvarter' (Svendborg)

Josephine - 'Kærestebrev' (Karlebo og Kokkedal)

The Allstars - 'De hotteste kærester' (Sunds v. Herning)

MC Vernes ft. Michelle - 'Bedre tider på vej' (Maribo)

Sille - 'En sidste kærlighedståre' (Helsingør)

Moriwa - 'Kom alle venner' (Emdrup)

Sofie - 'En lille del af dig' (Randers)

Energy - 'Jeg bli'r ved' (Gistrup v. Aalborg)

Showet i Aalborg

Sidste år blev både børnenes MGP og Dansk Melodi Grand Prix for første gang afholdt på samme scene med en uges mellemrum. Sådan bliver det også i år.

Når årets vindere af henholdsvis Dansk Melodi Grand Prix og MGP 2012 skal findes, vil Aalborg være i højeste festberedskab. Den nordjyske hovedstad er nemlig valgt som Grand Prix By 2012 og kommer til at summe af feststemning og musikalske begivenheder op til de to store shows, der finder sted i Aalborg Kongres & Kultur Centers koncertarena, Gigantium. Dansk Melodi Grand Prix afholdes lørdag den 21. januar 2012 og børnenes MGP-finale ugen efter, lørdag den 28. januar.

Læs også: Chestnut Avenue vandt MGP 2010

Derfor er Koda med

Koda er igen i år med til at sætte kursen for børnenes MGP. Vi fortsætter samarbejdet for at holde fast i, at børnenes MGP er mere end en musikkonkurrence. Det er en fest for musikglade børn i hele landet, hvor processen i at skrive en sang er i centrum. For os er MGP også en mulighed for at møde fremtidens musikbrugere og -skabere i øjenhøjde og sætte fokus på en ansvarlig talentudvikling.

Læs mere om Koda's engagement i MGP 

Læs mere om, hvad Koda ellers støtter

 

Koda støtter, Aktiviteter

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.