Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Tidligere udbetalinger
Medlem
Fordeling af andele
Bearbejdelse og ændringer af værker
Selvforvaltning
Aftaler
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Søg støtte
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Udbetalingen i dag markerer overgangen til Kodas nye månedlige udbetalinger.

Årets første udbetaling markerer overgangen til nye tider

I dag udbetaler Koda 134 millioner kroner for brug af musik i sidste halvår af 2018. Udbetalingen markerer overgangen til Kodas nye månedlige udbetalinger, der vil indeholde udbetalinger for musik, som er brugt helt ned til to måneder før udbetalingen.

Årets første udbetaling til Kodas medlemmer på 137 millioner dækker primært over betaling for musik brugt på TV 2’s tv-kanaler, DR’s radio- og tv-kanaler samt koncerter afholdt i sidste halvår af 2018. Februarudbetalingen markerer samtidig overgangen fra Kodas kvartalsvise udbetalinger til månedlige udbetalinger.

Mere end 260.000 forskellige musiknumre er blevet afspillet i perioden for udbetalingen. 61 millioner kroner er gået til Kodas medlemmer, og 73 millioner kroner udbetales til rettighedshavere i udlandet. 


Turbo på udbetalingshastigheden

Fra næste måned begynder Koda at sætte turbo på udbetalinger, for herfra begynder vi at udbetale hver eneste måned. Den næste udbetaling falder således allerede den 28. marts og vil indeholde udbetaling for musik spillet i januar 2019. Hvor der før gik typisk omkring syv måneder mellem fremførelse og udbetaling, vil der i fremtiden gå cirka to måneder på udvalgte områder.

Med månedlige udbetalinger og udbetalinger for musik, der er fremført ned til to måneder før, pengene er på medlemmernes konto, bliver Koda blandt de absolut hurtigste i verden til at få betalingen videre til rettighedshaverne.

I videoen herunder kan du se Kodas direktør, Anders Lassen, fortælle mere om, hvorfor det er vigtigt for Koda at udbetale hurtigere, og hvilke effektiviseringer Kodas medlemmer kan forvente i fremtiden.

 

  • Hvis du er Koda-medlem, kan du se din udbetaling på Mit Koda
  • Læs flere detaljer om udbetalingen i Kodas udbetalingskalender
  • Få svar på typiske spørgsmål til den månedlige udbetaling her

 

Følg med i den kommende udbetaling

På Mit Koda vil man løbende kunne følge med i den kommende måneds udbetaling i takt med, at vi har processeret og kvalitetssikret oplysningerne om brugen af din musik. Man vil have adgang til informationer om den kommende udbetaling fra forsiden af Mit Koda. Første gang, man vil kunne se informationerne, bliver i ugen op til udbetalingen den 28. marts.

Månedlig udbetaling indføres automatisk

Den månedlige udbetaling indføres automatisk, og medlemmer behøver ikke foretage sig noget. Hvis man ikke ønsker den månedlige udbetaling, kan man fra den 15. marts fravælge den under Min profil på Mit Koda og dermed modtage udbetaling én gang i kvartalet som hidtil.