
For musikere, komponister og sangskrivere verden over har YouTube længe været en markedsføringsplatform. Det gælder også Kodas medlemmer, og det er der ikke noget nyt i. Det nye er, at vores medlemmer nu kan se frem til, at pengene nu også følger med promoveringen.
”Vi synes, YouTube er en god ting for dansk musikliv. Vi er glade for at vi er så tæt på en løsning, for dermed sikrer vi nu en indtjening til de danske kunstnere. Vi står på mål for, at dem, der har skrevet musikken, også får penge for det,” lyder det fra Kommunikationschef i Koda, Nicolaj Hyltén- Cavallius.
'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook
Ikke endelig aftale
Vi har ikke den endelig aftale helt på plads, men vi er glade for, at vi er nået til enighed med Google om de overordnede principper. Vi arbejder videre med de tekniske udfordringer i forhold til, hvordan indtægterne fra YouTube præcist skal fordeles.
Læs også: Nu skal sidste brik lægges
En ny indtægtskilde
Digitaliseringen af hele musikbranchen har betydet, at vores medlemmer har brug for nye indtægtskilder, der kan modvirke faldet i indtægter fra det fysiske marked. I Koda er vi endnu ikke i mål, når det handler om at finde alle disse nye indtægtskilder. Men det går den rigtige vej, og aftalen med YouTube er i den forbindelse en milepæl. YouTube har længe været en af de allerstørste spillere på det danske musikmarked, og aftalen med Google om YouTube betyder, at den danske forbruger nu skaffer penge til dem, der står bag den musik, de holder af; uanset hvilken platform de afspiller musikken på.
Et licenseret marked
YouTube er den mest brugte ikke-licenserede musikkanal på nettet. Det betyder også, at en aftalen med YouTube de facto udrydder stort set alt ikke-licenseret brug af musik på nettet. Aftalen med YouTube markerer dermed også et sidste skridt på vejen til at gøre den almindelige danskers forbrug af musik på nettet lovligt.
'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook