Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

YouTube lancerer dansk version i dag

I dag lancerer Google en særlig dansk version af YouTube. En udgave med danske annoncer, der betyder, at kunstnerne på længere sigt får penge, når deres musik bliver spillet på tjenesten. Grunden til, at det er på længere sigt og ikke fra i dag er, at vi endnu ikke har en endelig aftale på plads med YouTube.

Koda og YouTube er enige om mange af de overordnede principper, der skal sikre betaling til kunstnerne, men aftalen er ikke endeligt på plads. Vi er i øjeblikket i intense forhandlinger med YouTube, og vi arbejder på en løsning hurtigst muligt, men forhandlingerne er også meget komplekse - blandt andet fordi det ikke kun er danske interesser, der skal tages hensyn til. Foruden Koda forhandler Google også med internationale forlag og flere andre Europæiske forvaltningsselskaber. 

Penge til kunstnerne fra den digitale verden

For Koda er det helt afgørende, at kunstnerne får penge, når deres musik bliver brugt offentligt. Og i disse år, hvor flere og flere hører musik  og ser video på nettet, er det utrolig vigtigt, at vi også sikrer en økonomi til kunstnerne fra den digitale verden. Derfor handler det i høj grad for os om at få bygget et kommercielt marked op på nettet. For fem år siden var der ingen penge til kunstnerne i den digitale verden, sidste år havde vi indtægter på næsten 30 mio. kr. alene fra video- og musik-streamingtjenesterne. Vi har klare forventninger til, at dette beløb stiger i takt med, at vi indgår aftaler med tjenester som YouTube, og at flere danskere bruger streamingtjenester som Wimp og Spotify.

En aftale med YouTube vil samtidig udrydde stort set alt ikke-licenseret brug af musik på nettet. En aftale med YouTube markerer dermed også et afgørende skridt på vejen til at sikre, at danskernes musikforbrug foregår på lovlige tjenester.

Det er ingen hemmelighed, at YouTube har været i Danmark længe. I den tid er tjenesten blevet et vigtigt sted på nettet for mange folk til at opdage og lytte til musik og se video, og kunstnere bruger også siden til at være i kontakt med deres fans i hele verden. Det nye er nu, at der forhåbentlig inden længe også følger en betaling med.