Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
I dag begynder kampagnen #voresmusik, som lukker døren op til musikskabernes værksted

#voresmusik: kom med ind i musikskabernes værksted

Kampagnen #voresmusik iniviterer omverdenen ind i musikskabernes værksted. Samtidig opfordres alle musikskabere til at dele deres oplevelser fra værkstedet på de sociale medier.

Vi kører forbi byggepladser, hvor fundamenter til huse støbes, går forbi bageren, hvor bagdøren stå åben til et bageri i fuld sving, vi kigger ind gennem glasvinduer på kontorbygninger, hvor notater skrives og excel-ark fyldes ved skriveborde. Men hvornår kan man følge skabelsen af et musikværk?

Musikken kommer færdig ud af højtaleren, men inden da ligger en lang arbejdsproces med nodeskitser og timer i studiet.

”Musikkens skabelse bliver ofte en usynlig proces, og usynlige processer har mange ulemper; blandt andet at det gør det svært for komponister og sangskrivere at sætte en fair pris på deres musik, der svarer til den arbejdsindsats, de har lagt for dagen,” siger Bent Sørensen, formand for Dansk Komponistforening.

 

Musikkens skabelse bliver ofte en usynlig proces, og usynlige processer har mange ulemper - Bent Sørensen

 

Derfor er Dansk Komponistforening, DJBFA, DPA og Musikforlæggerne gået sammen om kampagnen '#voresmusik'. Kampagnen skal give komponister og sangskrivere en mulighed for at fortælle om deres arbejdsproces. Og en platform hvor forbrugerne kan få et kig ind i værkstedet, hvor musikken bliver skabt.

Samtaler om musikskabelse

Kampagnen har en række ambassadører, blandt andre Karl William, Marie Højlund, Bjørn Svin og Anya, der vil tager os med bag kulisserne i arbejdet med deres sange. Kampagnens omdrejningspunkt bliver hashtagget #voresmusik, som alle komponister, sangskrivere og musikforlæggere opfordres til at bruge for at tage del i samtalen og sprede budskabet på de sociale medier.

Se den første video fra kampagnen med Karl William her

 

Et stykke musik falder ikke bare ned fra himlen, men er ofte et resultat af en længere kreativ proces - Ole Dreyer

 

”Vi tror og håber at kampagnen vil være med til at starte en samtale om det at skabe musik. Et stykke musik falder ikke bare ned fra himlen, men er ofte et resultat af en længere kreativ proces – en proces, der også involverer andre end den kunstner, der fremfører sangen,” fortæller Ole Dreyer, formand for Musikforlæggerne i Danmark.

Luk døren op til dit værksted

Du kan også være ambassadør og være med til at begynde samtalen på de sociale medier om processen bag musikken ved at anvende hashtagget #voresmusik. Du kan dele opdateringer om projekter, oplevelser med processer eller historier om, hvordan publikum har taget imod din musik. Derudover opfordrer vi dig til at dele, kommentere og like kampagnens videoer, og desuden lade dig inspirere til at uploade din egen video om dit arbejde med musikken under hashtagget #voresmusik.

Synlighedsindsatsen #voresmusik er finansieret af Kodas Kulturelle Midler