Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Vinderne af KarriereKanonen 2013 er …

… The Minds of 99, Vild $mith og Amin Karami. Det er netop blevet offentliggjort. De tre udvalgte får nu hver deres skræddersyede talentudviklingsforløb. Som samarbejdspartner i KarriereKanonen ønsker vi i Koda vinderne held og lykke med de videre forløb.

KarriereKanonen har fundet de tre talenter fra det  danske vækstlag, som skal skydes af sted i den kommende tid: Hiphop-trioen Vild $mith, postpunkgruppen The Minds of 99 og r&b-sangeren Amin Karami.

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook

"Niveauet har været utroligt højt. Koda er glade for at være med bag Karrierekanonen. Processen og samarbejdet med parterne P3 og P6, Smukfest og Bandakademiet har været virkeligt godt og jeg føler vi nu har 3 gode og spændende vindere som vi glæder os meget til at følge og arbejde med." siger projektansvarlig fra Koda Christine Zacho.

Læs også: KarriereKanon 2013: Så er finalisterne fundet

Valget er truffet et grundigt forløb, som begyndte ved årsskiftet og kulminerede i går, hvor otte finalister optrådte på Smukfest med flot opbakning fra festivalpublikummet. Efter koncerterne voterede en jury bestående af repræsentanter fra Bandakademiet, Koda, Smukfest, P3 og P6 BEAT. 

Læs også: Danmarks smukkeste festival er ny medspiller i KarriereKanonen

- Det er tre meget originale kunstnere, som vi ser et stort potentiale i. Vi tror virkelig på, at de kan nå langt med hver deres særlige talent, siger jurymedlem og P3-vært Nicholas Kawamura og forklarer: 

- The Minds of 99 er den vildeste arvtager til 80’er-helte som Kliché, Det er temperamentsfuldt og poetisk, og jeg har sjældent oplevet et dansk band være så intenst. Vild $mith starter festen med den svedigste omgang hiphop. Det er humor, hits og velproducerede tracks, der går op i en højere enhed. Og når Amin Karami udbasunerer sine dybt personlige tekster pakket ind i dyster sjælfuld r&b og dubsteb, stjæler han dit hjerte og giver dig kuldegysninger, som varer ved længe efter sidste vers toner ud. 

Rekord for tilmelding

Oprindeligt var mere end 1.300 kunstnere tilmeldt KarriereKanonen 2013, hvilket er 44 procent flere end i 2012. Og i år har KarriereKanonens partnere sikret deltagerne et forløb, hvor langt flere end tidligere får del i projektets mange platforme og muligheder – det være sig karriererådgivning, airplay, medieomtale og spillejobs. Alle tilmeldte har fået deres egen underside på dr.dk/karrierekanoen, programmet ’Debut’ på P6 BEAT har dedikeret tid til at spille og interviewe deltagere, antallet af KarriereKanonen-koncerter på SPOT Festival og Smukfest er betydeligt forøget, og flere navne får mere professionel rådgivning.  

Læs også: KarriereKanonen slår rekord for tilmeldeing

KarriereKanonen blev grundlagt af DR i 2002 som et initiativ til at fremme kunstnere med dansk lyrik – dengang vandt navne som Magtens Korridorer, Tue West og Marie Key Band. Siden har KarriereKanonen udviklet sig til at fokusere på al dansk originalmusik på tværs af sprog og genrer. I dag er projektet et samarbejde mellem DR, Koda, Smukfest og Bandakademiet med vægt på at udfordre og udvikle danske talenter, så de bliver rustet til en karriere inden for musik. Blandt de seneste års vindere finder man navne som The Eclectic Moniker, Djämes Braun, Kaliber, Ida Gard, Birk Storm og Boho Dancer.