Vindere af Carl Prisen 2013

I Koda er vi stolte af at være samarbejdspartnere på Carl Prisen, som blev uddelt for første gang i fredags. Prisen er stiftet af Dansk Musikforlæggerforening.

Det var en festlig dag i skabernes tegn, da Dansk Musikforlæggerforenings nyindstiftede pris blev uddelt i fredags. Prisen fokuserer på dem, der komponerer musikken og skriver teksterne. Et fokus som er vigtigt for Koda og som vi er glade for at være med til at støtte op om. 

Se billeder fra hele arrangementet på Kodas instagram. Billedet th er af Poul Bruun som modtog æresprisen ved Carl Prisen 2013.

Vinderne i de 11 kategorier blev
 • Årets Talent
  Sangskriverteamet bag bandet Lukas Graham (Stefan Forrest, Sebastian Fogh, Morten Ristorp Jensen og Lukas Forchhammer) for deres evne til at bringe soulmusikken tilbage til toppen af hitlisterne. Prisen på de 25.000 kr. til Årets Talent var sponseret af Tuborgfondet.
 • Årets klassiske komponist -Stort ensemble
  Per Nørgård, der med sin 8. symfoni endnu en gang har bevist, at han er et hovednavn i nyere nordisk musik.
 • Årets klassiske komponist -Lille ensemble
  Hans Abrahamsen, der med sin fjerde strygekvartet fortsætter rækken af unikke og stærkt personlige værker.
 • Årets komponist - Jazz/Folk/World
  Jakob Bro, der med sin intenst minimalistiske og udtryksfulde tone i både spil og komposition på albummet ”Bro/Knak” har ramt meget bredt og alsidigt med sin jazz.
 • Årets komponist - Pop/Rock
  Aura Dione, der i 2012 har fortsat med at markere sig som en af vores bedste unge sangskrivere herhjemme.
 • Årets komponist – Børnemusik
  Sigurd Barrett for ”Sigurds Verdensatlas”, der tager børnene med på en rejse rundt i verden, hvor vi igennem smågeniale tekster møder musikalske stilarter fra hele verden.  
 • Årets tekstforfatter
  Marie Key, der med sine finurlige tekster på albummet ”De her dage” har vakt stor opsigt i det danske kongerige.
 • Årets internationale gennembrud
  Aura Dione, der med sit 2. album ”Before The Dinosaurs” har bevist, at dansk popmusik kan fange og udfordre et udenlandsk publikum.
 • Årets sang
  ”Sedated” med Choir Of Young Believers skrevet af Jannis Noya Makrigiannis, Aske Zidore og Nis Bysted. Sangskriverne beviser med denne sang, at de er mestre udi monumentale indie pop-perler. Sangen er på samme tid iørefaldende, mangelaget, overraskende, poppet og eksperimenterende.
 • Årets mest spillede sang
  ”Speak Out Now” med Oh Land. Skrevet af Nanna Øland Fabricius, Fridolin Nordsø Schjoldan og Kristian Leth. Den mest spillede sang i 2012 baseret på airplay listen.
 • DMFFs Ærespris gik til Poul Bruun (billedet øverst th), der som en af de mest markante danske musikpersonligheder har været en medvirkende årsag til, at en række komponister og musikere har kunne skabe sig en indtægtsgivende, succesfuld og kreativ karriere. Poul Bruun har altid gået efter den rette sang, og dyrket særdele kreativ omgang med de fleste musikforlag. Med denne pris fulgte en check på 25.000 kr., som Poul Bruun skulle give til et talent efter eget ønske. Valget faldt på Fallulah, der kvitterede med et stort tak og en optræden.

 

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.