Velkommen til Napster

90’ernes sorte får i musikbranchen vendte i nat tilbage til Danmark. Denne gang som en lovlig streaming-tjeneste. I Koda er vi glade for, at en af pionererne på streaming-området nu også bliver en del af den etablerede musikbranche og hilser Napster velkommen på det danske marked.

For 10 år siden var Napster en populær, udskældt og ulovlig fildelingstjeneste. Nu vender tjenesten tilbage som en musiktjeneste, der betaler for den musik, den stiller til rådighed – helt på linje med tjenester som Spotify og WiMP. I Koda ser vi Napsters lancering i Danmark som endnu et skridt i den rigtige retning mod et sundt digitalt musikmarked.

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook

- Vi vil dybest set gerne, at Danmark bliver et digitalt foregangsland. Så det er helt afgjort positivt, at der kommer flere spillere på banen, og at der kommer mere konkurrence, siger Kommunikationschef i Koda Nicolaj Hyltén-Cavallius.

På samme tid som lanceringen i Danmark åbner Napster også op i Østrig, Belgien, Finland, Frankrig, Irland, Italien, Luxembourg, Norge, Portugal, Spanien, Sverige, Schweiz og Holland. Der er 30 dages gratis prøveperiode – herefter koster et abonnement 99 kr. om måneden.

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.