Drengene fra Angoras alternative bud på en julesang fra 2004 er yngste sang på listen over de mest indtjenende julehits de seneste fem år. Foto: Agnete Schlichtkrull

Vedvarende julehits

Danskernes medievaner er i opbrud. Vi har taget streaming-tjenesterne til os. Og den nye måde at høre musik på har blandt andet gjort, at vi lytter til mere forskellig musik end nogensinde før. Men i den søde juletid ser det anderledes ud. For når klejner og gløgg ryger indenbords, er det til tonerne af julehits med årtier på bagen. Det viser Kodas nyligt opgjorte liste over de bedst indtjenende danske julehits de seneste fem år.

At skrive et nyt julehit er en svær kunst. Men lykkes det, har du som sangskriver, sikret dig en plads i danskernes øre år efter år – i hvert fald i december. Ser man på de bedst indtjenende julehits er det tydeligt, at julen er traditioners fest. For på listen over de bedst indtjenende julehits de sidste fem år, skal man lede længe efter et nummer, der har mindre end fem år på bagen.

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook

Flest hits fra firserne og halvfemserne

Langt de fleste af vores foretrukne julehits er fra firserne og halvfemserne. Men på listen over de bedst indtjenende julehits de seneste fem år, finder vi dog to hits fra dette årtusinde. Det er Martin Brygmanns titelmelodi til TV2’s succesfulde julekalender, Jesus og Josefine, fra 2003 og Drengene fra Angoras alternative bud på en julesang ”Jul i Angora” fra 2004, der trods sin ”unge” alder allerede ser ud til at være klassiker.

Læs også: Historien bag sangen Jul i Angora

Seneste nyt

18. januar 2018
Fokus på fundraising og støtte – nyt år og nye muligheder
Et nyt år og dermed nye støttemuligheder. Sådan indledtes årets første medlemsarrangement med fokus på støtteordninger og fundraising. Til arrangementet fik de fremmødte svar på spørgsmål om fundraising og støtte, og samtidig gav digital strateg og musiker Maiken Ingvordsen indblik i, hvordan man tilrettelægger sin fundraising-strategi. Kristina Holgersen fra Statens Kunstfond samt Martin Stauning og Tobias Stenkjær fra Kodas Legatudvalg 2017 gav gode råd til ansøgningerne.

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.