Drengene fra Angoras alternative bud på en julesang fra 2004 er yngste sang på listen over de mest indtjenende julehits de seneste fem år. Foto: Agnete Schlichtkrull

Vedvarende julehits

Danskernes medievaner er i opbrud. Vi har taget streaming-tjenesterne til os. Og den nye måde at høre musik på har blandt andet gjort, at vi lytter til mere forskellig musik end nogensinde før. Men i den søde juletid ser det anderledes ud. For når klejner og gløgg ryger indenbords, er det til tonerne af julehits med årtier på bagen. Det viser Kodas nyligt opgjorte liste over de bedst indtjenende danske julehits de seneste fem år.

At skrive et nyt julehit er en svær kunst. Men lykkes det, har du som sangskriver, sikret dig en plads i danskernes øre år efter år – i hvert fald i december. Ser man på de bedst indtjenende julehits er det tydeligt, at julen er traditioners fest. For på listen over de bedst indtjenende julehits de sidste fem år, skal man lede længe efter et nummer, der har mindre end fem år på bagen.

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook

Flest hits fra firserne og halvfemserne

Langt de fleste af vores foretrukne julehits er fra firserne og halvfemserne. Men på listen over de bedst indtjenende julehits de seneste fem år, finder vi dog to hits fra dette årtusinde. Det er Martin Brygmanns titelmelodi til TV2’s succesfulde julekalender, Jesus og Josefine, fra 2003 og Drengene fra Angoras alternative bud på en julesang ”Jul i Angora” fra 2004, der trods sin ”unge” alder allerede ser ud til at være klassiker.

Læs også: Historien bag sangen Jul i Angora

Seneste nyt

09. maj 2019
Generalforsamling 2019: Nyt bestyrelsesmedlem valgt ind
Til årets generalforsamling i Koda valgte musikforlæggerne et nyt bestyrelsesmedlem ligesom et forslag om at tilføje et eksternt bestyrelsesmedlem blev vedtaget. Derudover var det sidste generalforsamling med Niels Mosumgaard i spidsen, da han efter seks begivenhedsrige år takker af som formand for Kodas bestyrelse.

07. maj 2019
Sys Bjerre - Jeg har altid skrevet sange med fællesskabet for øje
Komponisten og sangskriveren, Sys Bjerre, ramte hitlisterne i 2008 med sangen ’Malene’. Hun har udgivet fire albums i eget navn, deltog i 2017 i Karrierekanonen med bandet Duks og har derudover også skrevet for andre kunstnere, til musicals og til sangbøger. Tiden bliver brugt flittigt – Sys Bjerre kalder sig selv multipassioneret, og det giver rum for både musikken og for de mange andre ’missioner’, som Sys Bjerre arbejder med. Den 8. maj kan du møde Sys Bjerre i en artist talk, når Koda, DPA og DJBFA inviterer til ’songwriters masterclass’, hvor Sys sammen med Mathilde Falch giver et indblik i, hvordan de hver især arbejder med sangskrivning.

06. maj 2019
Mathilde Falch – musikken kan gøre en forskel
Komponisten og sangskriveren, Mathilde Falch, har noget på hjerte. Med en titel som ambassadør for SIND (Landsforeningen for psykisk sundhed), bruger hun en stor del af sit arbejdsliv på at afholde fortællekoncerter – et koncertformat, som levner plads og rum til nærvær, og som giver indblik i hvad, der ligger bag hendes poetiske, musikalske univers. Den 8. maj kan du møde Mathilde Falch i en artist talk, når Koda, DPA og DJBFA inviterer til ’songwriters masterclass’, hvor Mathilde sammen med Sys Bjerre giver et indblik i, hvordan de hver især arbejder med sangskrivning.