Vedvarende julehits

Danskernes musikvaner er i opbrud. Vi har taget streaming-tjenesterne til os. Og denne nye måde at hører musik på har blandt andet gjort, at vi lytter til mere forskellig musik end nogensinde før. Men i den søde juletid ser dette anderledes ud. For når klejner og gløgg ryger indenbords, er det til tonerne af den samme musik år efter år. Det viser listen over de mest spillede julehits igen i år.

På listen over de mest spillede julehits sidste år skal vi ned til en sjette plads for at finde de danske julehits. For det er stadig gamle kendinge som Bing Crosbys ’White Christmas’ og Jackson 5's ’Santa Claus is coming to town’, der pryder toppen. Juletraditionerne, hvad musikken angår, holdes dermed i hævd, selvom musikverdenen på så mange andre områder suser af sted udenfor.

En svær kunst

Som det fremgår af listen, er det ikke nemt at skrive et nyt julehit. Det er en svær kunst, og de fleste sange er da også skrevet før årtusindeskiftet. Én sang stikker dog ud i den forbindelse. Det er Drengene fra Angoras alternative bud på en julesang ”Jul i Angora” fra 2004, der trods sin ”unge alder” allerede ser ud til at være en klassiker.

Læs også: Historien bag sangen Jul i Angora