Drengene fra Angoras alternative bud på en julesang fra 2004 er yngste sang på listen over de mest indtjenende julehits de seneste fem år. Foto: Agnete Schlichtkrull

Vedvarende julehits

Danskernes medievaner er i opbrud. Vi har taget streaming-tjenesterne til os. Og den nye måde at høre musik på har blandt andet gjort, at vi lytter til mere forskellig musik end nogensinde før. Men i den søde juletid ser det anderledes ud. For når klejner og gløgg ryger indenbords, er det til tonerne af julehits med årtier på bagen. Det viser Kodas nyligt opgjorte liste over de bedst indtjenende danske julehits de seneste fem år.

At skrive et nyt julehit er en svær kunst. Men lykkes det, har du som sangskriver, sikret dig en plads i danskernes øre år efter år – i hvert fald i december. Ser man på de bedst indtjenende julehits er det tydeligt, at julen er traditioners fest. For på listen over de bedst indtjenende julehits de sidste fem år, skal man lede længe efter et nummer, der har mindre end fem år på bagen.

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook

Flest hits fra firserne og halvfemserne

Langt de fleste af vores foretrukne julehits er fra firserne og halvfemserne. Men på listen over de bedst indtjenende julehits de seneste fem år, finder vi dog to hits fra dette årtusinde. Det er Martin Brygmanns titelmelodi til TV2’s succesfulde julekalender, Jesus og Josefine, fra 2003 og Drengene fra Angoras alternative bud på en julesang ”Jul i Angora” fra 2004, der trods sin ”unge” alder allerede ser ud til at være klassiker.

Læs også: Historien bag sangen Jul i Angora