Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Undervisningsminister og kendt rapper sætter musik på skemaet

På tirsdag fyrer den kendte rapper Andreas Seebach – bedre kendt under navnet AndyOp − op under eleverne på Nordre Skole i Bramning. Inden dagen er omme skal eleverne vise ministeren, hvad de har lært.

Sammen med AndyOp får eleverne lov til at lege med ord, rim og rytmer. Og i løbet af formiddagen vil Undervisningsminister Christine Antorini overvære børnenes møde med musikken.

”Jeg glæder mig til at se hvordan eleverne leger sig til nye indsigter og færdigheder på Bramminge Skole. Jeg er ikke i tvivl om, at de kreative fag kan styrke eleverne i de teoretiske fag i den nye folkeskole. Når vi gør det kreative til en del af skoledagen, får vi også fat i nogle af de børn, som vi ikke normalt ser på landets musikskoler. Koda Skolekontakt viser, hvor meget vi kan få ud af at gøre tingene anderledes”, siger undervisningsminister Christine Antorini om dagens besøg.

Om AndyOp og Koda Skolekontakt

Andreas Seebach aka AndyOp er en af de 22 kunstnere, som Koda sender ud til sammenlagt 170 skoler rundt om i landet i løbet af det kommende år. Koda skolekontakt-ordningen er blevet meget populær på de 9 år, den har eksisteret, og både kunstnere og skoler står i kø for at deltage. Under AndyOps ledelse skal eleverne lære at rappe og skrive rim. Ifølge den unge rapper kommer det til at foregå uden noder og fancy fagsprog, så det er nemt at gå til.

”Koda Skolekontakt er ikke som en almindelig koncert. Eleverne bliver inddraget og kommer til orde på en måde, de færreste af dem har prøvet før. Det er fedt at springe rammerne og give dem en helt særlig oplevelse, som på én gang udvider deres musikalske horisont og påvirker deres personlighed. Det er nemlig ikke så lidt grænseoverskridende at skulle stå der på en scene foran hele klassen med en mikrofon og en stak rim, man selv har skrevet,” siger AndyOp, som elsker at arbejde med børn og unge.

”De har en helt særlig energi og umiddelbarhed, som nok desværre går tabt med alderen. Hvis de kan lide det, de hører, så giver de den gas. Hvis ikke finder de mobilen frem og laver noget andet,” fortæller han.
Koda har taget initiativ til ordningen for at motivere kommende hitmagere og samtidig skabe større forståelse for processen bag musikken.

”Mødet med en professionel kunstner må ikke undervurderes - både for elevernes og kunstnernes skyld. Jeg oplever ofte at blive mødt med en uheldig forventning om, at jeg er utrolig rig og enormt arrogant – for det er man jo i deres øjne, når man er kendt,” fortæller han.

AndyOps workshop kræver hverken, at eleverne kan synge eller spille på et instrument, men gerne fantasi til at skrive rim. Eleverne bliver delt ind i grupper, hvor de skal skrive deres egne raptekster, som de afslutningsvis fremfører for hinanden. Det skal ifølge AndyOp være sjovt, fagligt udviklende og styrke det sociale.
AndyOps album “HERFRA” blev nomineret til GAFFA Prisen 2013 for “Årets Hip Hop Udgivelse”, og udover AndyOp medvirker også navne som Jørgen Thorup, Christine Skou og Überlyd & Chapper i ordningen.
Op mod fem tusind skoleelever i hele landet får hvert år besøg af Koda Skolekontakt, og det er gratis for skolerne at deltage.

Læs mere på www.koda.dk/skolekontakt

Om Koda

Koda sørger for, at musikkens skabere får penge, når deres musik bliver brugt. Det gør Koda ved at lave aftaler om betaling for brug af medlemmernes værker, når disse bliver spillet offentligt (fx i radio, ved koncerter, på streaming-tjenester, restauranter mv.). Koda er en non-profit medlemsforening, og alle pengene går videre til dem, der har skabt musikken.

Tid og sted:

2. september på Nordre Skole i Bramming
Ml. kl. 10.00-13.30 med frokostpause fra kl. 11.30-12.00. Ministeren er med i hele anden del, altså fra 12.00-13.30.
Kontaktlærer: Tove Søndergaard. Tlf. 61716221, Email: [email protected].

Kontakt fra Koda:

Presseansvarlig Andreas Dalvad Hansen, [email protected], tlf.: 23 60 64 63
Projektkoordinator André Bak, [email protected], tlf.: 22 73 58 78