Udbetaling: 77,5 millioner til Kodas medlemmer

I dag er det blevet tid til årets tredje udbetaling til Kodas medlemmer. I alt udbetales der 77,5 millioner til de danske komponister og sangskriver for brugen af deres musik i det offentlige rum.

Det er blevet tid til årets tredje udbetaling fra Koda, og endnu engang er der blevet brugt og lyttet til rigtig meget musik på de danske medier, spillesteder og i butikkerne. Faktisk dækker september måneds udbetaling over et forbrug af ikke mindre end 653.622 forskellige musikværker.

I alt udbetales der i dag 77,5 millioner til Kodas medlemmer i Danmark, Grønland og på Færøerne og knap 114,2 millioner til de udenlandske musikskabere, der har fået deres musik spillet i Danmark.

Hvis du er Koda-medlem, kan du se din udbetaling på Mit Koda

Septembers største udbetalingsområder

Kvartalets udbetaling dækker blandt andet over alt brug af musik i 2015 på en række Video-on-Demand-tjenester – blandt andre Viaplay, TV2 Play og Filmstriben. Samtidig er det også første gang nogensinde, at der udbetales for brugen af musik på tjenesten SBS Radio Play. Derudover bliver der denne gang også udbetalt for brugen af musik på DR og TV2’s kanaler i første kvartal af 2016, og for alt brug af musik i 2015 på kanalerne Tv3, Kanal 4, Kanal 5 og 6'eren.

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.