Tre nordiske forvaltningsselskaber går sammen - pressemeddelelse

De nordiske forvaltningsselskaber Koda, TONO og TEOSTO har besluttet at indgå samarbejde om udviklingen af fælles backend it-systemer. De tre organisationers mål med samarbejdet er fortsat at kunne imødekomme rettighedshavernes krav og samtidig kunne reducere driftsomkostningerne.
Pressemeddelelse 28. januar 2012. 

Siden 2008 har det danske selskab Koda og det norske selskab TONO arbejdet tæt sammen om udviklingen af fælles it-systemer. Nu indtræder det finske selskab TEOSTO i samarbejdet. Sammen vil de tre selskaber udvide og fremskynde udviklingsplanerne for fælles backend-systemer.

”Vi håber at kunne forbedre vores service, og vores mål er fortsat at være en oplagt og attraktiv samarbejdspartner for alle musikrettighedshavere i Finland. Det kræver moderne og opdaterede it-systemer, som kan leve op til kravene fra TEOSTO’s medlemmer og kunder”, siger Katri Sipilä, direktør i TEOSTO. ” For at sikre, at vi fortsat kan yde den bedst mulige service, er det et helt naturligt skridt for os at indgå i et tættere samarbejde med Koda og TONO”.

De tre selskaber vil samarbejde om udviklingen af fælles systemer til afregning og medlemsservice samt andre it-systemer. De vil også undersøge mulighederne for at koble et backend-system til en værkdatabase.

”Det betyder mere valuta for pengene”, siger Anders Lassen, direktør i Koda. ”At arbejde tæt sammen med lignende søsterselskaber er helt oplagt for at kunne spare omkostninger og samtidig sikre, at vi fortsat har de bedste systemer i en hastigt foranderlig verden”.

Selskaberne har planer om at underskrive en hensigtserklæring inden for et par måneder og herefter etablere en fælles organisation, der skal forestå udviklingen.

”I TONO tror vi på, at de nationale forvaltningsselskaber vil spille en meget vigtig rolle i de kommende år. Vi kender hjemmemarkedet og kan sikre rettighedshaverne uovertruffen værdi. Men vi er også nødt til at kunne yde denne service til en konkurrencedygtig pris. Det eneste rigtige valg er at gå sammen med andre selskaber, som har samme mål og processer som os”, siger Cato Strøm, direktør i TONO.

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.