Tre nordiske forvaltningsselskaber går sammen - pressemeddelelse

De nordiske forvaltningsselskaber Koda, TONO og TEOSTO har besluttet at indgå samarbejde om udviklingen af fælles backend it-systemer. De tre organisationers mål med samarbejdet er fortsat at kunne imødekomme rettighedshavernes krav og samtidig kunne reducere driftsomkostningerne.
Pressemeddelelse 28. januar 2012. 

Siden 2008 har det danske selskab Koda og det norske selskab TONO arbejdet tæt sammen om udviklingen af fælles it-systemer. Nu indtræder det finske selskab TEOSTO i samarbejdet. Sammen vil de tre selskaber udvide og fremskynde udviklingsplanerne for fælles backend-systemer.

”Vi håber at kunne forbedre vores service, og vores mål er fortsat at være en oplagt og attraktiv samarbejdspartner for alle musikrettighedshavere i Finland. Det kræver moderne og opdaterede it-systemer, som kan leve op til kravene fra TEOSTO’s medlemmer og kunder”, siger Katri Sipilä, direktør i TEOSTO. ” For at sikre, at vi fortsat kan yde den bedst mulige service, er det et helt naturligt skridt for os at indgå i et tættere samarbejde med Koda og TONO”.

De tre selskaber vil samarbejde om udviklingen af fælles systemer til afregning og medlemsservice samt andre it-systemer. De vil også undersøge mulighederne for at koble et backend-system til en værkdatabase.

”Det betyder mere valuta for pengene”, siger Anders Lassen, direktør i Koda. ”At arbejde tæt sammen med lignende søsterselskaber er helt oplagt for at kunne spare omkostninger og samtidig sikre, at vi fortsat har de bedste systemer i en hastigt foranderlig verden”.

Selskaberne har planer om at underskrive en hensigtserklæring inden for et par måneder og herefter etablere en fælles organisation, der skal forestå udviklingen.

”I TONO tror vi på, at de nationale forvaltningsselskaber vil spille en meget vigtig rolle i de kommende år. Vi kender hjemmemarkedet og kan sikre rettighedshaverne uovertruffen værdi. Men vi er også nødt til at kunne yde denne service til en konkurrencedygtig pris. Det eneste rigtige valg er at gå sammen med andre selskaber, som har samme mål og processer som os”, siger Cato Strøm, direktør i TONO.

Seneste nyt

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.

16. januar 2018
Danmark blomstrer på Eurosonic Noorderslag 2018
I denne uge drager den internationale musikbranche til Holland for at deltage i den største festival dedikeret til ny europæisk rytmisk musik, Eurosonic Noorderslag. Festivalen sætter i år fokus på Danmark og danske kunstnere. Hele 22 danske navne er i år på plakaten, når festivalen afholdes i den hollandske by Groningen fra den 17. – 20. januar.