Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Humøret var højt på Folkemødet, da et panel bestående af Morten Østergaard (RV), Mette Feifer (Dansk Erhverv), Anders Lassen (Koda) og Brian Mikkelsen (KF) diskuterede de kreative erhvervs betydning for Danmark nu og i fremtiden.

Tre dage med fuldt program på Folkemødet 2014

Traditionen tro var Koda med på årets Folkemøde på Bornholm. Det blev til tre solrige dage på solskinsøen med politisk debat, fokus på musikbranchens størrelse og betydning, lobbyarbejde og en enkelt rap-workshop for en begejstret kulturminister.

Weekenden efter, at folketinget lukker, valfarter tusindvis af mennesker til Bornholm. Og de tiltrækkes af andet end rundkirker og Krøllebølle-trolde. For Folkemødet, der løber af stablen den første weekend i juni, har udviklet sig til Danmarks største politiske træf for organisationer, offentlige styrelser, råd, NGO’er og ikke mindst politikere i alle afskygninger. Koda brugte mødet til at lancere en ny branchestatistik, deltage i en række debatter og præsenterer kulturminister Marianne Jelved for Koda Skolekontakts arbejde med at skabe forståelse for værdien af den kreative proces.

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook

Rap på skoleskemaet

Samme dag som Folkemødet åbnede, sørgede Koda for, at Skole Nord i Kongeskær fik besøg af både en kendt rapper og en kulturminster. For skolens 5. og 6. klasser fik nemlig lov til at bruge formiddagen sammen med Koda-medlem Andreas Seebach – bedre kendt som AndyOp. AndyOp er en del af kunstnerkorpset i den populære ordning, Koda Skolekontakt, der tager ud til folkeskoler for at lære fremtidens musikbrugere og kommende hitmagere om processen bag musikken. AndyOp brugte formiddagen på at tage børnene i Kongeskær gennem en kreativ workshop, hvor de selv fik lov til at lege med ord, rim og rytmer. Og i løbet af formiddagen stødte Kulturminister Marianne Jelved til for at overvære børnenes ”hands-on”-møde med kulturen, der netop sætter fokus på de kompetencer, de kreative fag har at tilbyde. Kulturministeren var begejstret for de unges mod og for, at Koda tager et ansvar og med Koda Skolekontakt skaber et rum, hvor fremtidens musikbrugere og -skabere møder musikken og dens værdi på en levende måde.

Læs mere om Koda Skolekontakt her  

Ny musikstatisik og debat

Hvad betyder kreative erhverv for dansk økonomi og beskæftigelse – nu og i fremtiden? Det kunne publikum få svar på, da Koda, Gramex, MXD, IFPI, DMFF og Dansk Live inviterede indenfor i Kulturens Telt til offentliggørelsen af Musikstatistik 2013 med en efterfølgende debat. For andet år i træk har vi lavet en statistik, der dokumenterer den danske musikbranches omsætninger, viser hvor pengene kommer fra, og hvilken betydning musikbranchen har for dansk økonomi og beskæftigelse. Havde man ikke allerede læst morgenaviserne, kunne man denne varme eftermiddag i Allinge Havn få syn for sagn for, at musikbranchen er en milliardindustri i vækst, der beskæftiger flere tusinde årsværk i, hvilket gør den til en af de kreative industrier, Europa bør satse på i fremtiden. Efter præsentationen var der en paneldebat om de kreative erhvervs betydning for dansk økonomi nu og i fremtiden.

I panelet sad Morten Østergaard (RV), Brian Mikkelsen (KF), Mette Feifer (Dansk Erhverv) og Anders Lassen (Koda). Moderator for debatten var skuespiller og tekstforfatter samt medlem af Kodas bestyrelse, Jacob Morild. 

Læs også: Dansk musik omsætter for milliarder

Rosengade - Kunst & Kultur Live

Til årets Folkemøde var Koda også en del af sammenslutningen Rosengade - Kunst & kultur live, hvor en lang række kunstnere, kulturpersonligheder og politikere i løbet af weekenden diskuterede emner som: kreative kompetencer i dannelse og uddannelse, kunst som erhverv samt kulturturisme. Kodas administrerende direktør, Anders Lassen, sad blandt andet med i en debat, hvor fremtidens biblioteker blev diskuteret. Og Anders Lassen slog bl.a. fast over for bibliotekerne, at rettigheder er og bliver en vare, der skal betales for på linje med strøm og vand.
   Hver aften bød Rosengade desuden på koncerter med Tim Christensen, Klumben & Raske Penge og Dissing, Dissing, Las & Dissing.

Bag Rosengade - Kunst & Kultur Live stod: Billedkunstnernes Forbund, Dansk Artist Forbund, Dansk Forfatterforening, Dansk Korforbund, Dansk Live, Dansk Skuespillerforbund, Foreningen af Kunsthaller i Danmark, ORA og Koda. 


Læs mere og se hele programmet for Rosengade kunst & kultur på sammenslutningens Facebook her