Tillykke til vinderne af MGP 2013

Der står tre Koda-medlemmer bag "Only Teardrops", som Emmelie de Forest sang helt tops ved det det europæiske Melodi Grand Prix lørdag aften i Malmø.

Vi siger tillykke til de tre danske sangskrivere Lise Cabble, Julia Fabrin og Thomas Stengaard og ikke mindst Emmelie de Forest. "Only Teardrops" vandt overlegent over de 25 andre bidrag ved den store finale i det europæiske Melodi Grand Prix lørdag aften i Malmø. Vi glæder os til at følge sangen og sangskriverne i fremtiden.

Læs hvordan sangen blev til

Om sangskriverne:

Lise Cabble
Lise Cabble har en fortid som sanger og sangskriver i rockbandet Miss B. Haven. Derudover er hun en garvet Grand Prix-komponist, da hun med ’Only Teardrops’ har skrevet ikke mindre end 12 sange til konkurrencen, hvoraf tre har vundet. Udover dette års vindersang ’Only Teardrops’, har hun vundet med ’Fra Mols til Skagen’ i 1995 fremført af Aud Wilken og ’New Tomorrow’ i 2011 med A Friend in London. Sidstnævnte sange opnåede begge en femteplads i den internationale finale.

Julia Fabrin Jakobsen
Det er derimod første gang den 26-årige sangskriver Julia Fabrin Jakobsen har en sang med i melodi grand prix. Hun er dog en erfaren sangskriver der bl.a. har skrevet flere sange til Sanne Salomonsens seneste album ’Tiden Brænder’, ligesom hun har bidraget til sangeren Christophers album ’Colours’. For tiden er Julia også aktuel som sanger og sangskriver i duoen ’Shoes for Julia’ sammen med Søren Sko. Tidligere har Julia været en del af gruppen The Fireflies, der deltog i X Factor i 2010.

Thomas Stengaard
Thomas Stengaard startede sin musikkarriere i bandet The Benefits, som breakede i USA og senere hittede med singlen ’Seize the Day’. Derigennem har Thomas bl.a. opvarmet for stjerner som Whitney Houston, Kelly Clarkson og Rihanna. Herhjemme har Thomas Stengaard skrevet sange sammen med danske kunstnere som Erann DD og Sys Bjerre. Ligesom Julia, er det første gang Thomas har en sang med i det danske melodi grand prix.

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.