Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Søg støtte
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Læs om udbetalingerne
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2022
2021
2020
2019
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Søg støtte
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Selvbetjening
Hjælp til Mit Koda
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Min karriere
Medlemsubsites
Min karriere
Branche- og interesseorganisationer
Brancheguide
Hovedmenu
Musik betaler sig

Tillykke til vinderne af MGP 2013

Der står tre Koda-medlemmer bag "Only Teardrops", som Emmelie de Forest sang helt tops ved det det europæiske Melodi Grand Prix lørdag aften i Malmø.

Vi siger tillykke til de tre danske sangskrivere Lise Cabble, Julia Fabrin og Thomas Stengaard og ikke mindst Emmelie de Forest. "Only Teardrops" vandt overlegent over de 25 andre bidrag ved den store finale i det europæiske Melodi Grand Prix lørdag aften i Malmø. Vi glæder os til at følge sangen og sangskriverne i fremtiden.

Læs hvordan sangen blev til

Om sangskriverne:

Lise Cabble
Lise Cabble har en fortid som sanger og sangskriver i rockbandet Miss B. Haven. Derudover er hun en garvet Grand Prix-komponist, da hun med ’Only Teardrops’ har skrevet ikke mindre end 12 sange til konkurrencen, hvoraf tre har vundet. Udover dette års vindersang ’Only Teardrops’, har hun vundet med ’Fra Mols til Skagen’ i 1995 fremført af Aud Wilken og ’New Tomorrow’ i 2011 med A Friend in London. Sidstnævnte sange opnåede begge en femteplads i den internationale finale.

Julia Fabrin Jakobsen
Det er derimod første gang den 26-årige sangskriver Julia Fabrin Jakobsen har en sang med i melodi grand prix. Hun er dog en erfaren sangskriver der bl.a. har skrevet flere sange til Sanne Salomonsens seneste album ’Tiden Brænder’, ligesom hun har bidraget til sangeren Christophers album ’Colours’. For tiden er Julia også aktuel som sanger og sangskriver i duoen ’Shoes for Julia’ sammen med Søren Sko. Tidligere har Julia været en del af gruppen The Fireflies, der deltog i X Factor i 2010.

Thomas Stengaard
Thomas Stengaard startede sin musikkarriere i bandet The Benefits, som breakede i USA og senere hittede med singlen ’Seize the Day’. Derigennem har Thomas bl.a. opvarmet for stjerner som Whitney Houston, Kelly Clarkson og Rihanna. Herhjemme har Thomas Stengaard skrevet sange sammen med danske kunstnere som Erann DD og Sys Bjerre. Ligesom Julia, er det første gang Thomas har en sang med i det danske melodi grand prix.