Tillykke til Peter Uhrbrand – modtager af Ken Gudman-prisen 2014

Det er med glæde, at Koda igen i år støtter Ken Gudman-prisen, som overrækkes Peter Uhrbrand den 5. oktober

Spillemanden fra Fanø modtager den ærefulde Ken Gudman Pris i Amager Bio, hvor jury og branche vil hylde violinisten og folkemusikeren for hans unikke håndværk og ihærdige fortolkning af en ældgammel tradition.

Om ildsjælen siger bestyrelsen bag Ken Gudman-prisen  bl.a:  ”Gennem 40 år har Peter Uhrbrand været en af de vigtigste musikere i Danmark, men samtidig én som næsten ingen i den etablerede musikbranche kender til. Med sit inderlige og intense spil er han en godfather-figur for hele den nye danske generation af folkemusikere, der huserer for tiden. En generation, der er ved at opløse skellene mellem genrerne, så folkemusik bliver til folk, der igen bliver til indie, der bliver til rock osv.”

I Koda er vi igen år stolt medsponsor af Gudman-prisen, som uddeles for 11. år i træk, og ønsker Peter Uhrbrand tillykke med anerkendelsen. 

Om Ken Gudman-prisen

Ken Gudmans mindefond hylder hvert år en dansk musiker, der gennem sit virke har skilt sig ud, favnet bredt og virket som inspiration for andre musikere. Prisoverrækkelsen fejres ved en hyldestkoncert i Amager Bio den 5. oktober. 

Seneste nyt

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.

16. januar 2018
Danmark blomstrer på Eurosonic Noorderslag 2018
I denne uge drager den internationale musikbranche til Holland for at deltage i den største festival dedikeret til ny europæisk rytmisk musik, Eurosonic Noorderslag. Festivalen sætter i år fokus på Danmark og danske kunstnere. Hele 22 danske navne er i år på plakaten, når festivalen afholdes i den hollandske by Groningen fra den 17. – 20. januar.