Tillykke til Peter Uhrbrand – modtager af Ken Gudman-prisen 2014

Det er med glæde, at Koda igen i år støtter Ken Gudman-prisen, som overrækkes Peter Uhrbrand den 5. oktober

Spillemanden fra Fanø modtager den ærefulde Ken Gudman Pris i Amager Bio, hvor jury og branche vil hylde violinisten og folkemusikeren for hans unikke håndværk og ihærdige fortolkning af en ældgammel tradition.

Om ildsjælen siger bestyrelsen bag Ken Gudman-prisen  bl.a:  ”Gennem 40 år har Peter Uhrbrand været en af de vigtigste musikere i Danmark, men samtidig én som næsten ingen i den etablerede musikbranche kender til. Med sit inderlige og intense spil er han en godfather-figur for hele den nye danske generation af folkemusikere, der huserer for tiden. En generation, der er ved at opløse skellene mellem genrerne, så folkemusik bliver til folk, der igen bliver til indie, der bliver til rock osv.”

I Koda er vi igen år stolt medsponsor af Gudman-prisen, som uddeles for 11. år i træk, og ønsker Peter Uhrbrand tillykke med anerkendelsen. 

Om Ken Gudman-prisen

Ken Gudmans mindefond hylder hvert år en dansk musiker, der gennem sit virke har skilt sig ud, favnet bredt og virket som inspiration for andre musikere. Prisoverrækkelsen fejres ved en hyldestkoncert i Amager Bio den 5. oktober. 

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.