Folkene fra Klaverfabrikken modtog prisen som Årets Danske World Spillested.

Tillykke til Klaverfabrikken, Årets Danske World Spillested

Søndag fyldtes Jazzhouse i København til bristepunktet med svedige beats og tonerne fra alverdens instrumenter, da world musikkens egen prisfest, DMA World, løb af stablen og hyldede de mangfoldige world genrer. Koda var med til at uddele prisen til Årets Danske World Spillested.

Et af de steder, der i det forgange år har dannet en populær ramme om world musikken, er det regionale spillested Klaverfabrikken i Hillerød. Spillestedet har dedikeret hoveddelen af deres program til verdensmusikken og til at skabe musikalske bånd på tværs af landegrænser og kontinenter. Klaverfabrikken har i 2014 gjort det så godt, at world fans og –musikere i en afstemning kårede spillestedet til vinder af prisen Årets Danske World Spillested. Prisen er et samarbejde mellem Koda og DMA World, og ud over æren følger der med prisen en valgfri koncert med en af de nominerede til årets Danske World Album.

Læs også: Hvem skal vinde Live Jazz Danmark Prisen til DMA Jazz 2014?

I Koda arbejder vi både for populærmusikken og for nichegenrerne, og derfor er vi selvfølgelig med til at hylde de musikere og arrangører, der har gjort det ekstra godt på den danske world scene i 2014. Når vi står bag præmien til Årets Danske World Spillested, så er det for at hædre og anerkende de arrangører, der skaber rammerne for, at musikken på bedste vis når ud til sit publikum.

Læs også:  Fire fugle til MØ ved DMA 2014

I ugerne op til prisuddelingen, har DMA World forsøgt at finde svaret på, hvad world musik egentlig er for en størrelse, og det spørgsmål var også aftenens tema. DMA World showet viste med al tydelighed, at world genrerne ikke så let kan sættes i bås – heldigvis. Det var de musikalske indslag levende beviser på: The KutiMangoes feat. Patrick Kabré leverede svedige afro beats, Rune Thorsteinsson & sambaforeningen Carioca serverede kælende bossa og et ruskende sambashow og The Sexican satte gang i salen med energisk, dansabel mariachi-gipsy-balkan fusion.

….Og vinderne er
  • Årets Danske World Album
    The KutiMangoes: Afro-Fire

  • Årets Danske World Track
    Ahmet Ünal Alici feat. Hudna: Degerimi bilmedin

  • Årets Danske World Komponist
    Kim Rafael Nyberg: Paxima (radio edit)

  • Årets Danske World Livenavn
    Patchanka

  • Årets Danske World Spillested
    Klaverfabrikken
Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.