Folkene fra Klaverfabrikken modtog prisen som Årets Danske World Spillested.

Tillykke til Klaverfabrikken, Årets Danske World Spillested

Søndag fyldtes Jazzhouse i København til bristepunktet med svedige beats og tonerne fra alverdens instrumenter, da world musikkens egen prisfest, DMA World, løb af stablen og hyldede de mangfoldige world genrer. Koda var med til at uddele prisen til Årets Danske World Spillested.

Et af de steder, der i det forgange år har dannet en populær ramme om world musikken, er det regionale spillested Klaverfabrikken i Hillerød. Spillestedet har dedikeret hoveddelen af deres program til verdensmusikken og til at skabe musikalske bånd på tværs af landegrænser og kontinenter. Klaverfabrikken har i 2014 gjort det så godt, at world fans og –musikere i en afstemning kårede spillestedet til vinder af prisen Årets Danske World Spillested. Prisen er et samarbejde mellem Koda og DMA World, og ud over æren følger der med prisen en valgfri koncert med en af de nominerede til årets Danske World Album.

Læs også: Hvem skal vinde Live Jazz Danmark Prisen til DMA Jazz 2014?

I Koda arbejder vi både for populærmusikken og for nichegenrerne, og derfor er vi selvfølgelig med til at hylde de musikere og arrangører, der har gjort det ekstra godt på den danske world scene i 2014. Når vi står bag præmien til Årets Danske World Spillested, så er det for at hædre og anerkende de arrangører, der skaber rammerne for, at musikken på bedste vis når ud til sit publikum.

Læs også:  Fire fugle til MØ ved DMA 2014

I ugerne op til prisuddelingen, har DMA World forsøgt at finde svaret på, hvad world musik egentlig er for en størrelse, og det spørgsmål var også aftenens tema. DMA World showet viste med al tydelighed, at world genrerne ikke så let kan sættes i bås – heldigvis. Det var de musikalske indslag levende beviser på: The KutiMangoes feat. Patrick Kabré leverede svedige afro beats, Rune Thorsteinsson & sambaforeningen Carioca serverede kælende bossa og et ruskende sambashow og The Sexican satte gang i salen med energisk, dansabel mariachi-gipsy-balkan fusion.

….Og vinderne er
 • Årets Danske World Album
  The KutiMangoes: Afro-Fire

 • Årets Danske World Track
  Ahmet Ünal Alici feat. Hudna: Degerimi bilmedin

 • Årets Danske World Komponist
  Kim Rafael Nyberg: Paxima (radio edit)

 • Årets Danske World Livenavn
  Patchanka

 • Årets Danske World Spillested
  Klaverfabrikken
Seneste nyt

18. januar 2018
Fokus på fundraising og støtte – nyt år og nye muligheder
Et nyt år og dermed nye støttemuligheder. Sådan indledtes årets første medlemsarrangement med fokus på støtteordninger og fundraising. Til arrangementet fik de fremmødte svar på spørgsmål om fundraising og støtte, og samtidig gav digital strateg og musiker Maiken Ingvordsen indblik i, hvordan man tilrettelægger sin fundraising-strategi. Kristina Holgersen fra Statens Kunstfond samt Martin Stauning og Tobias Stenkjær fra Kodas Legatudvalg 2017 gav gode råd til ansøgningerne.

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.