12-årige Emma Pi vandt MGP og kan se frem til et coachingforløb, som Koda Skolekontakt står bag.

Tillykke til Emma Pi, vinder af børnenes MGP

Emma Pi på 12 år vandt lørdag aften børnenes MGP 2014. Ud over æren vinder hun et coachingforløb, som Koda Skolekontakt tilrettelægger sammen med hende og som tager udgangspunkt i Emma Pis individuelle talent.

Lørdag aften indtog 21 veloplagte og glade børn MGP-scenen i Odense og fremførte ti sange, som de selv havde skrevet. Ud af alle de gode numre valgte Danmarks børn Emma Pi med sangen ”Du ser den anden vej” som årets vinder. Dermed går Emma Pi en lærerig tid i møde, når hun i samarbejde med Koda Skolekontakt skal sammensætte sin egen præmie. Præmien kan indebære alt fra studietid til instrumentundervisning eller undervisning i sangskrivning, alt efter hvad Emma Pi og Koda Skolekontakt vurderer vil udvikle hendes talent mest optimalt på nuværende tidspunkt.

Talentudvikling i øjenhøjde

Koda Skolekontakt vil motivere kommende hitmagere og samtidig fremme forståelsen for det arbejde, der ligger i at skabe musik. Derfor samarbejder Koda Skolekontakt med DR’s MGP og har særligt fokus på processen omkring sangskrivning og børns musikalske udvikling.

”I Koda tager vi et ansvar for både fremtidens brugere og skabere af musik. Derfor er det naturligt for os at være med til at sætte kursen for børnenes MGP. For børnenes MGP er mere end en musikkonkurrence. Det er en fest for musikglade børn i hele landet, hvor processen i at skrive en sang er i centrum. MGP er også en mulighed for på lang sigt at gøre børnene mere bevidste om det arbejder, der ligger bag at skrive og spille musik,” siger Kommunikationschef i Koda, Nicolaj Hyltén-Cavallius.

Flere måneders forberedelse

Ved at invitere børn over hele landet til workshops med fokus på alt fra sang- og tekstskrivning til performance har Koda, sammen med DR, været med på deltagernes rejse fra børneværelset til MGP-scenen. På seks workshops har de tre professionelle musikere og Koda-medlemmer Szhirley, Claus Hempler og Kristian ’UFO’ Humaidan i samarbejde med lokale kræfter udfordret og udviklet børnenes talenter, og klædt dem på til at kunne deltage til MGP. 

Læs mere om Koda Skolekontakt

Seneste nyt

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.

16. januar 2018
Danmark blomstrer på Eurosonic Noorderslag 2018
I denne uge drager den internationale musikbranche til Holland for at deltage i den største festival dedikeret til ny europæisk rytmisk musik, Eurosonic Noorderslag. Festivalen sætter i år fokus på Danmark og danske kunstnere. Hele 22 danske navne er i år på plakaten, når festivalen afholdes i den hollandske by Groningen fra den 17. – 20. januar.