12-årige Emma Pi vandt MGP og kan se frem til et coachingforløb, som Koda Skolekontakt står bag.

Tillykke til Emma Pi, vinder af børnenes MGP

Emma Pi på 12 år vandt lørdag aften børnenes MGP 2014. Ud over æren vinder hun et coachingforløb, som Koda Skolekontakt tilrettelægger sammen med hende og som tager udgangspunkt i Emma Pis individuelle talent.

Lørdag aften indtog 21 veloplagte og glade børn MGP-scenen i Odense og fremførte ti sange, som de selv havde skrevet. Ud af alle de gode numre valgte Danmarks børn Emma Pi med sangen ”Du ser den anden vej” som årets vinder. Dermed går Emma Pi en lærerig tid i møde, når hun i samarbejde med Koda Skolekontakt skal sammensætte sin egen præmie. Præmien kan indebære alt fra studietid til instrumentundervisning eller undervisning i sangskrivning, alt efter hvad Emma Pi og Koda Skolekontakt vurderer vil udvikle hendes talent mest optimalt på nuværende tidspunkt.

Talentudvikling i øjenhøjde

Koda Skolekontakt vil motivere kommende hitmagere og samtidig fremme forståelsen for det arbejde, der ligger i at skabe musik. Derfor samarbejder Koda Skolekontakt med DR’s MGP og har særligt fokus på processen omkring sangskrivning og børns musikalske udvikling.

”I Koda tager vi et ansvar for både fremtidens brugere og skabere af musik. Derfor er det naturligt for os at være med til at sætte kursen for børnenes MGP. For børnenes MGP er mere end en musikkonkurrence. Det er en fest for musikglade børn i hele landet, hvor processen i at skrive en sang er i centrum. MGP er også en mulighed for på lang sigt at gøre børnene mere bevidste om det arbejder, der ligger bag at skrive og spille musik,” siger Kommunikationschef i Koda, Nicolaj Hyltén-Cavallius.

Flere måneders forberedelse

Ved at invitere børn over hele landet til workshops med fokus på alt fra sang- og tekstskrivning til performance har Koda, sammen med DR, været med på deltagernes rejse fra børneværelset til MGP-scenen. På seks workshops har de tre professionelle musikere og Koda-medlemmer Szhirley, Claus Hempler og Kristian ’UFO’ Humaidan i samarbejde med lokale kræfter udfordret og udviklet børnenes talenter, og klædt dem på til at kunne deltage til MGP. 

Læs mere om Koda Skolekontakt

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.