Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Tidligere udbetalinger
Medlem
Fordeling af andele
Bearbejdelse og ændringer af værker
Selvforvaltning
Aftaler
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Søg støtte
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Thomas Troelsen: Fedt at stå bag VM-sang

Den danske sangskriver og producer glæder sig over samarbejdet med den amerikanske rapper Pittbull, men er også stolt af at stå bag et nummer, der vil blive spillet over hele verden til sommer

VM i fodbold i Brasilien til sommer bliver som bekendt uden Nicklas Bendtner og alle de andre danske landsholdsstjerner. Men Danmark er alligevel stærkt repræsenteret, når milliarder af mennesker verden over sætter sig til rette foran fjernsynet for at følge slutrunden i sambaens land.

Den officielle VM-sang, "We Are One (Ole, Ola)" er nemlig skrevet og produceret af Thomas Troelsen, der har samarbejdet med den amerikanske rapper Pitbull om projektet.

”Jeg har gennem længere tid været i kontakt med Pittbull gennem hans manager. Sidste sommer sendte jeg ham så et beat med et melodistykke ovenpå, fordi jeg tænkte, at det var et godt beat, og at det kunne være fedt at få ham til at rappe ind over. Det syntes Pittbull og hans folk også. De begyndte at arbejde på det med det samme, og i oktober pitchede de så sangen til FIFA og fik et ja. Så jeg har faktisk vidst det siden november”, fortæller Thomas Troelsen.

Stort at arbejde med Pittbull

Den succesfulde sangskriver og producer, der lige nu arbejder på to andre numre til Pittbulls næste album, er naturligvis ovenud tilfreds med at stå bag en sang, der vil blive spillet igen og igen over hele kloden. Men at det lige er VM i fodbold, der er anledningen, betyder ikke så meget.

”Jeg går ikke op i sport, og for mig er det største ved det her, at jeg har fået mulighed for at arbejde med Pittbull, og det er helt vildt fedt at få et cut med ham, fordi han er så sindssygt stor. Og man er jo garanteret en eller anden form for succes, selv om sangen skulle blive et flop. Det er selvfølgelig også rart at få den anerkendelse, der ligger i at få lov til at lave den officielle VM-sang. For de fleste almindelige mennesker har et meget nært forhold til sport og ikke mindst fodbold”, siger Thomas Troelsen, der så sin første håndboldkamp under det nyligt overståede EM i Danmark.

Dancepop med latinamerikanske referencer

Ifølge den tidligere Superheroes-frontmand tager Pitbull sig af første vers, mens Jennifer Lopez og den brasilianske megastjerne Claudia Leitte synger henholdsvis andet og tredje vers.

Stilmæssigt ligger ”We are one (Ole, Ola)” meget langt fra Shakiras verdensmusikinspirerede ”Waka Waka” fra VM i Sydafrika i 2010, og sangen er ikke lavet med fodbold i tankerne.

”Pittbull laver nogle shout-outs med referencer til VM i sin rap. Men ellers kan sangen vist bedst beskrives som dancepop med latinamerikanske referencer, siger Thomas Troelsen.

Drømmer stadig om Metallica

Han tror ikke, at VM-sangen kommer til at ændre det helt store for ham karrieremæssigt, og i udlandet har den jyskfødte musikmager da også for længst slået sit navn fast. Udover at have skrevet, produceret og/eller mikset for eksportsucceser som Aura, Aqua, Junior Senior og The Raveonettes har Thomas Troelsen blandt andet skrevet numre for de koreanske superstjerner TVXQ, der i februar solgte over 250.000 album om ugen.

”Jeg har arbejdet med mange store navne, men min drøm er stadig at producere en plade for Metallica og Outcast, men det ligger vist ikke helt lige for. Ellers er jeg meget lykkelig for min karriere og er tilfreds med, hvor jeg er nu. Jeg har været på barsel i et halvt år, og alligevel er der sket en masse ting. Men det har været fedt at kunne tænke i nogle helt andre baner efter at have arbejdet professionelt med musik, siden jeg var 15 år.”

Inviteret til Brasilien

Thomas Troelsen er inviteret med til VM af FIFA, men det er endnu ikke afgjort, om sommeren byder på en tur til Brasilien sammen med hans kone, arkitekten og X Factor-værten Eva Harlou.

”Det kommer helt an på, om vi kan finde en babysitter”.

”We are one (Ole, Ola)” mixes lige nu og forventes at udkomme i april over hele verden.