Szhirley coacher MGP-talenter i Næstved

33 børn med MGP-drømme får med hjælp fra Koda Skolekontakt mulighed for at gøre deres sange endnu bedre ved en workshop på Næstved Musik- og Kulturskole med nogle af landets bedste musikere

De drømmer alle om at stå på scenen ved det store MGP-finaleshow i Arena Fyn i Odense lørdag den 15. marts. Og nu er 33 børn fra hele Sjælland kommet et skridt nærmere målet, idet de er blevet udvalgt til at deltage i en musikalsk workshop på Næstved Musik- og Kulturskole onsdag den 30. oktober.

Her vil de unge talenter blive coachet af Koda-medlemmerne Szhirley, Claus Hempler og Kristian (UFO) Humaidan, der blandt andet vil give børnene gode råd om tekstskrivning, komposition og sceneoptræden. Og Szhirley glæder sig til at skulle bruge en hel dag sammen med en masse kreative børn.

”Det er andet år i træk, at jeg får æren af at coache nogle af Danmarks kommende stjerner. Jeg synes både det er fantastisk og spændende at få lov til at kigge ud i fremtiden. Jeg glæder mig til at være omkring børnenes umiddelbarhed og den dejlige energi, de bringer. Og jeg glæder jeg mig helt sindssygt til at høre alle deres smukke og fede sange og raps. De skulle gerne gå derfra med en uforglemmelig oplevelse og en større tro på dem selv og deres kunnen”, siger hun.

Mange bidrag
I år har DR fået omkring 330 bidrag fra børn mellem 8 og 15 år, der selv har skrevet og sunget sangene, som dækker alle genrer fra heavy metal til dancehall. De 100 bedste er blevet udvalgt til at komme med på en daglang workshop, som der afholdes seks af rundt om i landet de kommende uger.
I november udvælges 20 til 25 deltagere, som skal til en audition. Herefter findes så de ti deltagere, der skal dyste om at overtage MGP-tronen efter Kristian Dahlgård Mikkelsen, der vandt i fjor med sangen ”Min første autograf”.

Sange er blevet bedre
Flere deltagere fra workshoppen sidste år har sendt en ny sang ind i år, og det har ifølge DR gjort dem dygtigere. Dermed har samarbejdspartneren Koda nået sit mål.
”I Koda tager vi et ansvar for både fremtidens brugere og skabere af musik. Derfor er det naturligt for os at være med til at sætte kursen for børnenes MGP. For børnenes MGP er mere end en musikkonkurrence. Det er en fest for musikglade børn i hele landet, hvor processen i at skrive en sang er i centrum. MGP er også en mulighed for på lang sigt at gøre børnene mere bevidste om det arbejde, der ligger bag at skrive og spille musik,” siger kommunikationschef i Koda, Nicolaj Hyltén-Cavallius.

Koda Skolekontakt har været med i MGP de sidste tre år og sponsorerer både workshops og præmien til vinderne, der består af et skræddersyet coachingforløb. Forløbet fastlægger Koda Skolekontakt sammen med vinderne, og formålet er at give dem de bedste muligheder for at arbejde videre med deres talent.

Seneste nyt

09. maj 2019
Generalforsamling 2019: Nyt bestyrelsesmedlem valgt ind
Til årets generalforsamling i Koda valgte musikforlæggerne et nyt bestyrelsesmedlem ligesom et forslag om at tilføje et eksternt bestyrelsesmedlem blev vedtaget. Derudover var det sidste generalforsamling med Niels Mosumgaard i spidsen, da han efter seks begivenhedsrige år takker af som formand for Kodas bestyrelse.

07. maj 2019
Sys Bjerre - Jeg har altid skrevet sange med fællesskabet for øje
Komponisten og sangskriveren, Sys Bjerre, ramte hitlisterne i 2008 med sangen ’Malene’. Hun har udgivet fire albums i eget navn, deltog i 2017 i Karrierekanonen med bandet Duks og har derudover også skrevet for andre kunstnere, til musicals og til sangbøger. Tiden bliver brugt flittigt – Sys Bjerre kalder sig selv multipassioneret, og det giver rum for både musikken og for de mange andre ’missioner’, som Sys Bjerre arbejder med. Den 8. maj kan du møde Sys Bjerre i en artist talk, når Koda, DPA og DJBFA inviterer til ’songwriters masterclass’, hvor Sys sammen med Mathilde Falch giver et indblik i, hvordan de hver især arbejder med sangskrivning.

06. maj 2019
Mathilde Falch – musikken kan gøre en forskel
Komponisten og sangskriveren, Mathilde Falch, har noget på hjerte. Med en titel som ambassadør for SIND (Landsforeningen for psykisk sundhed), bruger hun en stor del af sit arbejdsliv på at afholde fortællekoncerter – et koncertformat, som levner plads og rum til nærvær, og som giver indblik i hvad, der ligger bag hendes poetiske, musikalske univers. Den 8. maj kan du møde Mathilde Falch i en artist talk, når Koda, DPA og DJBFA inviterer til ’songwriters masterclass’, hvor Mathilde sammen med Sys Bjerre giver et indblik i, hvordan de hver især arbejder med sangskrivning.