Szhirley coacher MGP-talenter i Næstved

33 børn med MGP-drømme får med hjælp fra Koda Skolekontakt mulighed for at gøre deres sange endnu bedre ved en workshop på Næstved Musik- og Kulturskole med nogle af landets bedste musikere

De drømmer alle om at stå på scenen ved det store MGP-finaleshow i Arena Fyn i Odense lørdag den 15. marts. Og nu er 33 børn fra hele Sjælland kommet et skridt nærmere målet, idet de er blevet udvalgt til at deltage i en musikalsk workshop på Næstved Musik- og Kulturskole onsdag den 30. oktober.

Her vil de unge talenter blive coachet af Koda-medlemmerne Szhirley, Claus Hempler og Kristian (UFO) Humaidan, der blandt andet vil give børnene gode råd om tekstskrivning, komposition og sceneoptræden. Og Szhirley glæder sig til at skulle bruge en hel dag sammen med en masse kreative børn.

”Det er andet år i træk, at jeg får æren af at coache nogle af Danmarks kommende stjerner. Jeg synes både det er fantastisk og spændende at få lov til at kigge ud i fremtiden. Jeg glæder mig til at være omkring børnenes umiddelbarhed og den dejlige energi, de bringer. Og jeg glæder jeg mig helt sindssygt til at høre alle deres smukke og fede sange og raps. De skulle gerne gå derfra med en uforglemmelig oplevelse og en større tro på dem selv og deres kunnen”, siger hun.

Mange bidrag
I år har DR fået omkring 330 bidrag fra børn mellem 8 og 15 år, der selv har skrevet og sunget sangene, som dækker alle genrer fra heavy metal til dancehall. De 100 bedste er blevet udvalgt til at komme med på en daglang workshop, som der afholdes seks af rundt om i landet de kommende uger.
I november udvælges 20 til 25 deltagere, som skal til en audition. Herefter findes så de ti deltagere, der skal dyste om at overtage MGP-tronen efter Kristian Dahlgård Mikkelsen, der vandt i fjor med sangen ”Min første autograf”.

Sange er blevet bedre
Flere deltagere fra workshoppen sidste år har sendt en ny sang ind i år, og det har ifølge DR gjort dem dygtigere. Dermed har samarbejdspartneren Koda nået sit mål.
”I Koda tager vi et ansvar for både fremtidens brugere og skabere af musik. Derfor er det naturligt for os at være med til at sætte kursen for børnenes MGP. For børnenes MGP er mere end en musikkonkurrence. Det er en fest for musikglade børn i hele landet, hvor processen i at skrive en sang er i centrum. MGP er også en mulighed for på lang sigt at gøre børnene mere bevidste om det arbejde, der ligger bag at skrive og spille musik,” siger kommunikationschef i Koda, Nicolaj Hyltén-Cavallius.

Koda Skolekontakt har været med i MGP de sidste tre år og sponsorerer både workshops og præmien til vinderne, der består af et skræddersyet coachingforløb. Forløbet fastlægger Koda Skolekontakt sammen med vinderne, og formålet er at give dem de bedste muligheder for at arbejde videre med deres talent.

Seneste nyt

18. januar 2018
Fokus på fundraising og støtte – nyt år og nye muligheder
Et nyt år og dermed nye støttemuligheder. Sådan indledtes årets første medlemsarrangement med fokus på støtteordninger og fundraising. Til arrangementet fik de fremmødte svar på spørgsmål om fundraising og støtte, og samtidig gav digital strateg og musiker Maiken Ingvordsen indblik i, hvordan man tilrettelægger sin fundraising-strategi. Kristina Holgersen fra Statens Kunstfond samt Martin Stauning og Tobias Stenkjær fra Kodas Legatudvalg 2017 gav gode råd til ansøgningerne.

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.