Støtte til ny dansk musik

I Koda bruger vi hvert år 10 pct. af vores samlede indtægter på udviklingen af dansk musik. Kodas såkaldte nationale midler er et eksempel på dette. Og disse midler er netop blevet uddelt.

De nationale midler er en støttepulje, som kan søges af vores medlemmer. Pengene går primært til musik-udgivelser, arbejdslegater og komponisthonorarer. I år har Kodas medlemmer kunnet søge støtte fra en pulje af nationale midler på 2.565.062 kr. I alt har knapt 500 medlemmer søgt om støtte, og 158 har modtaget beløb på mellem 4.000 og 25.000 kr. Kunstnere der tidligt i deres karriere har modtaget støtte fra os tæller blandt andre Oh Land, Lukas Graham og I Got You On Tape.

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook

Hvor kommer pengene fra?

Kodas medlemmer har besluttet, at 10 pct. af de samlede indtægter hvert år skal gå til udvikling af dansk musik - de såkaldte "nationale midler". I år blev det til 60 mio. kr., hvoraf størsteparten er fordelt mellem Kodas medlemsforeninger (komponistforeninger i Danmark: DKF, DJBFA, DPA og til DMFF), som selv står for at dele deres andele videre.

Se listen over hvem der har modtaget støtte og til hvilke formål, støtten er givet her

Ansøgningsfrist til Kodas kollektive båndmidler: 3. februar 2014
Næste støttepulje, der kan søges støtte fra, er Kodas kollektive båndmidler. Denne pulje kan søges af alle - uanset om man er medlem af Koda eller ej. Ansøgningsfrist er 3. februar 2014.

Læs mere om Kodas støttemuligheder her

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.