Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
MØ og Ronni Vindahl er nominerede til ’Årets Sangskriverpris’ (Kodaprisen) for ”No Mythologies To Follow” med MØ til dette års DMA

Stor glæde hos de nominerede til Kodaprisen – Årets Danske Sangskriver

Hos Koda glæder vi os endnu engang til at hylde successerne i dansk musik, som en af parterne bag Danish Music Awards. Og netop Kodaprisen - Årets Danske Sangskriver hædrer essensen af det, vores medlemmer gør. Ronni Vindahl, der er nomineret sammen med MØ, ser prisen som en af de mest prestigefyldte priser ved DMA.

"Sangskriverprisen er uden tvivl en af de mest prestigefyldte priser, da den repræsenterer kernen af det, vi arbejder med. Nemlig skabelsen af musikalske værker. Der er mange lag i at komponere en god sang. Tekst, melodi, form, dybde, dynamik, valg af ord og lyde er alle vigtige elementer, som nøje skal vægtes, smages til og føles an i processen omkring skrive, komponere og producere en sang fra bunden. Det er det, der gør hver enkelte sang unik. Og at vinde Kodaprisen – Årets Danske sangskriver ville netop være et tegn på anerkendelse af, at vi har ramt noget særegent, effektivt og rammende med vores sange. Derfor ville det i særdeleshed være en kæmpe ære, at modtage denne pris!”, fortæller Ronni Vindahl, der sammen med Karen Marie Ørsted er nomineret til Kodaprisen – Årets Danske sangskriver ved Danish Music Awards 2014 for ”No Mythologies To Follow”.

For Rasmus Seebach, Nicolai Seebach og Lars Ankerstjerne, der er nominerede for ”Ingen Kan Love Dig I Morgen”, er prisen en særlig vigtig anerkendelse. "For os er det først og fremmest sangene, det hele handler om. Alt det andet udenom er også meget sjovt, men det er sangene, der står tilbage, og det er dem, vi vil have ud og leve. Derfor er det klart, at Sangskriverprisen er helt speciel", fortæller trioen.

Vær ligeså sulten som du er fokuseret

Seebach-brødrene og Lars Ankerstjerne har et godt råd til upcoming kunstnere, der gerne vil skrive sange, som går rent ind hos publikum: "Der er så mange måder at gøre tingene på, og ingen måde er nødvendigvis den rigtige. Derfor er det svært at give et godt råd til nye sangskrivere. For os har det altid været vigtigt at bevare fokus, der hvor fokus altid har været - nemlig på sangene", siger Rasmus Seebach, Nicolai Seebach og Lars Ankerstjerne. 

Og Ronni Vindahl har også et par gode råd:

"Man skal kende sine forcer og begrænsninger og vide, at man altid kan blive bedre - og så skal man tro på sig selv. Det er aldrig spild af tid at øve sig på at blive bedre eller at udforske sin nysgerrighed - og selvom man har et talent, kræver det rigtig meget hårdt arbejde at få ført sine idéer ud i livet! Man skal være ligeså sulten, som man er fokuseret. Nogle få kommer til succes ved rent held, men held holder aldrig i længden, derfor skal man blive ved med at udvikle sig, forfine, udfordre og udforme sine talenter, så længe man er en skabende musiker. Noget, jeg virkelig også har lært, er, at man skal være forberedt på, at blive skuffet rigtig mange gange. Det kan være psykisk anstrengende, men hvis man virkelig vil sin musik, så må man ikke give op. Hav altid høje ambitioner fra starten af, for så er der altid nye og vildere mål at arbejde hen i mod", slutter Ronni Vindahl.

Koda hædrer medlemmer

Koda er igen i år med bag Danmarks største musikalske prisshow og er medafsender på Kodaprisen - Årets Danske Sangskriver, der sidste år blev vundet af Marie Key. Og det er helt naturligt, mener Christine Zacho, der er Kodas projektansvarlige i DMA.

"I Koda arbejder vi for musikken, både den stærkt kommercielle og den mere nicheprægede. Vi synes, det er vigtigt at fejre succeserne, og derfor er vi en del af DMA, hvor vi med Kodaprisen - Årets Danske Sangskriver, er med til at hylde og hædre et medlem, der har gjort det rigtig godt", siger hun.

Følg med den 8. november

Danish Music Awards 2014 afholdes i et samarbejde mellem TV 2,IFPI og Koda. Showet transmitteres live lørdag den 8. november på TV 2 fra kl. 20.00. Billetter til showet kan købes via billetlugen.dk. Du kan allerede nu deltage i snakken om DMA på de sociale medier ved at benytte #DMA14.

Læs også: MØ og S!vas i tæt konkurrence om DMA statuetterne

Nominerede - Årets Danske Sangskriver – Koda Prisen:

 

  • Christopher, Frederik Tao Nordsø, Fridolin Nordsø og Brandon Beal for “Told You So” med Christopher
  • Karen Marie Ørsted og Ronni Vindahl for ”No Mythologies To Follow” med MØ
  • Nik & Jay for “United” med Nik & Jay
  • Rasmus Seebach, Nicolai Seebach og Lars Ankerstjerne for ”Ingen Kan Love Dig I Morgen” med Rasmus Seebach
  • Sivas Torbati for ”D.A.U.D.A” med S!vas