1000 skoleelever sang Spil Dansk Dagen i gang sammen med Københavns Musiklærerforening og Bjarne List Nissen på Rådhuspladsen i København.

Spil Dansk Ugen slår rekord

Med flere arrangementer end nogensinde før slog den netop overståede Spil Dansk Uge rekord igen i år. Interessen og mediedækningen af Danmarks største musikbegivenhed har ligeledes været massiv og inkluderet et viralt hit.

Siden 2001 har Spil Dansk været Danmarks største musikbegivenhed i al sin bredde og mangfoldighed af arrangementer, og igen i år slog arrangementet rekord med 1.415 arrangementer fordelt over hele landet.

”Spil Dansk Ugen blev igen en enorm folkefest med en rekordstor mangfoldighed og spredning af arrangementer. Vi er meget taknemmelige for den trofaste og store opbakning, som vi oplever fra kommuner, organisationer, arrangører, kunstnere og andre medvirkende af enhver art. Spil Dansk har for længst cementeret sin position som hele Danmarks største musikbegivenhed, og vi er ekstra glade for nu også at blive taget seriøst som fornyere og udviklere af musiklivet,” siger Ricco Victor, direktør for Spil Dansk.

I den forgangne uge er dansk musik og musikliv blevet hyldet over hele landet med arrangementer på alt fra spillesteder til hospitaler, ligesom en lang række radiostationer, bl.a. alle DR's radiokanaler, spillede lutter danskproduceret musik. Kulminationen på den ugelange fest skete på Spil Dansk Dagen, som sædvanen tro lå sidste torsdag i oktober.

 

Flash mob gik viralt

Interessen for Spil Dansk Ugen har generelt været høj, hvilket er afspejlet i pressedækningen. Siden årsskiftet har Spil Dansk-initiativet tiltrukket flere end 1.200 omtaler i den skrevne presse, og hertil kommer et ukendt antal indslag i tv og radio.

Det rytmiske kor Vocalicious fra Frederiksberg Kirke kom således også på manges læber, da deres flash mobs rundt omkring i København på metrostationer, i busser og indkøbscentre blev et viralt hit på internettet og fik omtale i flere landsdækkende medier. Gruppens flash mob spredte sig på Facebook med lynets hast og fik mere end 1,1 mio. visninger på to dage.

Koda var med, da gruppen uden varsel overraskede de handlede i Frederiksberg Centeret og begyndte at synge Burghan G’s hit ’Jeg i live’ i mængden af handlende.  Se videoen her.

Også kommunernes opbakning var stor i år med 24 deltagende kommuner, som kunne kalde sig Spil Dansk Kommuner. Det svarer til, at hver 4. kommune i landet købte en oplevelsespakke og dermed direkte støttede op om dansk musik.  

Koda Skolekontakt var på pletten med workshops til Spil Dansk kommunerne, hvor landets skoler får besøg af en professionel kunstner, som hjælper børnene med at komponere deres egen sang. Op mod 5000 elever får hvert år besøg af Koda Skolekontakt.

Spil Dansk Ugen arrangeres i samarbejde mellem Koda, Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund, Dansk Musikforlæggerforening og Danske Populær Autorer.

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.