Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
1000 skoleelever sang Spil Dansk Dagen i gang sammen med Københavns Musiklærerforening og Bjarne List Nissen på Rådhuspladsen i København.

Spil Dansk Ugen slår rekord

Med flere arrangementer end nogensinde før slog den netop overståede Spil Dansk Uge rekord igen i år. Interessen og mediedækningen af Danmarks største musikbegivenhed har ligeledes været massiv og inkluderet et viralt hit.

Siden 2001 har Spil Dansk været Danmarks største musikbegivenhed i al sin bredde og mangfoldighed af arrangementer, og igen i år slog arrangementet rekord med 1.415 arrangementer fordelt over hele landet.

”Spil Dansk Ugen blev igen en enorm folkefest med en rekordstor mangfoldighed og spredning af arrangementer. Vi er meget taknemmelige for den trofaste og store opbakning, som vi oplever fra kommuner, organisationer, arrangører, kunstnere og andre medvirkende af enhver art. Spil Dansk har for længst cementeret sin position som hele Danmarks største musikbegivenhed, og vi er ekstra glade for nu også at blive taget seriøst som fornyere og udviklere af musiklivet,” siger Ricco Victor, direktør for Spil Dansk.

I den forgangne uge er dansk musik og musikliv blevet hyldet over hele landet med arrangementer på alt fra spillesteder til hospitaler, ligesom en lang række radiostationer, bl.a. alle DR's radiokanaler, spillede lutter danskproduceret musik. Kulminationen på den ugelange fest skete på Spil Dansk Dagen, som sædvanen tro lå sidste torsdag i oktober.

 

Flash mob gik viralt

Interessen for Spil Dansk Ugen har generelt været høj, hvilket er afspejlet i pressedækningen. Siden årsskiftet har Spil Dansk-initiativet tiltrukket flere end 1.200 omtaler i den skrevne presse, og hertil kommer et ukendt antal indslag i tv og radio.

Det rytmiske kor Vocalicious fra Frederiksberg Kirke kom således også på manges læber, da deres flash mobs rundt omkring i København på metrostationer, i busser og indkøbscentre blev et viralt hit på internettet og fik omtale i flere landsdækkende medier. Gruppens flash mob spredte sig på Facebook med lynets hast og fik mere end 1,1 mio. visninger på to dage.

Koda var med, da gruppen uden varsel overraskede de handlede i Frederiksberg Centeret og begyndte at synge Burghan G’s hit ’Jeg i live’ i mængden af handlende.  Se videoen her.

Også kommunernes opbakning var stor i år med 24 deltagende kommuner, som kunne kalde sig Spil Dansk Kommuner. Det svarer til, at hver 4. kommune i landet købte en oplevelsespakke og dermed direkte støttede op om dansk musik.  

Koda Skolekontakt var på pletten med workshops til Spil Dansk kommunerne, hvor landets skoler får besøg af en professionel kunstner, som hjælper børnene med at komponere deres egen sang. Op mod 5000 elever får hvert år besøg af Koda Skolekontakt.

Spil Dansk Ugen arrangeres i samarbejde mellem Koda, Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund, Dansk Musikforlæggerforening og Danske Populær Autorer.