Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Fællessang på Rådhuspladsen fra Spil Dansk ugen i 2015. I år sætter Spil Dansk Ugen blandt andet fokus på oplevelsesøkonomien. Foto: Sara Galbiati

Spil Dansk Ugen skaber overskud

Danmarks største musikbegivenhed, Spil Dansk Ugen, sætter fokus på både sammenhængskraft og musikøkonomien, når det går løs fra den 31. oktober.

Danskerne er modsat mange andre lande trofaste over for den hjemlige musik, og det har Spil Dansk Ugen stor andel i. Den årlige fest for dansk musik har skaffet albuerum for rød-hvid musik siden 2001, og ambitionerne skærpes år for år.

”Der er stadig masser af fokus på dansk musik herhjemme, og det skal der gerne blive ved med at være, for den ryster os sammen og skaber glæde og overskud. Med vores 2016-program når musikken igen ud i hver en krog af landet med omkring 1.400 arrangementer. I år har Spil Dansk blandt andet fokus på at samle nationen midt i en brydningstid – og på at styrke dansk musik og kultur som forretning,” fortæller formand for Spil Dansk, Jørgen Thorup.

Tilmeld dit eget arrangement som en del af Spil Dansk Ugen

 

Der er stadig masser af fokus på dansk musik herhjemme, og det skal der gerne blive ved med at være, for den ryster os sammen og skaber glæde og overskud - Jørgen Thorup

 

Spil Dansk bygger broer

Spil Dansk Ugen handler om at finde melodien sammen. Både via fællessang, med møder mellem amatører og professionelle, og ved at forene musikkens dygtige entreprenører.

Det sker for eksempel ved, at Spil Dansk med projektet ”Musikkens entreprenører” samler private og kommunale kulturiværksættere og søger kontante svar på, hvordan oplevelsesøkonomien kan fortsætte sin vækst. Derudover samler fem regionale kurser musikundervisere på tværs af folkeskoler og musikskoler for at bygge bro mellem institutionerne. Og med projektet ”Kor Care” sørger Spil Dansk for at sangere i superligaklassen giver tips og tricks til landets amatørkor.

Herudover er Spil Dansk som sædvanlig garant for, at dansk musik sætter dagsordenen en hel uge, hvor man kan opleve masser af musik i alt fra radioen, til på spillesteder, gadehjørner, i metroen og i virksomheder.

Åbner med fællessang under Bispeengbuen

Spil Dansk Ugen åbnes spektakulært mandag 31. oktober kl. 10 med koncert og fællessang under Bispeengbuen ved Nordre Fasanvej på Frederiksberg. Her valfarter ca. 1000 børn fra områdets børnehaver til optræden med Ole Kibsgaard og Kaya Brüel, Hr. Skæg og Sigurd Barrett.

Se hele Spil Dansk Ugens program

Fakta om Spil Dansk Ugen

 

  • Spil Dansk Ugen er årets store fest for dansk musik og musiklivet. Der er arrangementer 31. oktober – 6. november. Selve Spil Dansk Dagen fejres torsdag 3. november. Se hele programmet her
  • Spil Dansk er blevet Danmarks største musikbegivenhed i al sin bredde og mangfoldighed.
  • Spil Dansk-foreningens ejerkreds består af Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund, Musikforlæggerne, Koda og Danske Populær Autorer.
  • Spil Dansk samarbejder i 2016 direkte med 23 kommuner, som foreløbig har købt en ”Kommune-pakke”. Andre kommuner deltager uofficielt, og der sker noget i alle landsdele.
  • Læs mere om Spil Dansk
  • Følg Spil Dansk på Facebook