Sådan ser det ud, når Kodas udsendte skriver og komponerer sange med eleverne

Spil Dansk Ugen: Sjov i skolen med sangskrivning

Danske skoleelever er storforbrugere af musik. Men det er nok de færreste, der har en klar ide om, hvordan sange og hits bliver til. Nu kan eleverne selv prøve kræfter med sangskrivning, når Koda og Spil Dansk sætter 'Musik på skemaet'. Det foregår i og omkring Spil Dansk Ugen 30. oktober til 5. november.

Over 20 danske skoler er med i projektet, hvor professionelle komponister besøger klasser landet rundt. Det giver børn og unge mulighed for at lege sangsnedker og hitmager for en dag. Der er tale om en stribe workshops, hvor en komponist skriver en sang med eleverne i løbet af fire timer, og det er helt gratis at være med.

Blandt de medvirkende kunstnere, som skolerne kan vælge mellem, er sangskriver og skuespiller Christine Skou (blandt andet kendt fra DR’s 'Kaj og Andrea'), Andreas Seebach (alias rapper AndyOp) og Martin Stender og Jeppe Vig Find (blandt andet kendt fra tv-programmet 'Lillenørd' og børnejazzorkestret Jeppe & Jazzhyænerne).

'Musik på skemaet' foregår i de kommuner, som har købt en Spil Dansk Kommunepakke, og tilbuddet gælder for 4.-10. klassetrin.

 

De (eleverne, red.) lærer noget, som er vigtigt for et bæredygtigt musikliv - Eva Hein

 

Projektet er en del af Kodas formidlingsindsats i forhold til de yngste målgrupper:

”Når vi arbejder med elever rundt omkring på landets skoler, har vi fat i både fremtidens brugere og skabere af musik. Og udover at give eleverne en stærk oplevelse af glæden ved selv at skabe, lærer de noget, som er mindst lige så vigtigt for et bæredygtigt musikliv: At al musik kommer et sted fra og er resultatet af, at nogen har lavet et seriøst stykke arbejde,” siger Kodas kommunikationschef, Eva Hein.

Se, hvilke skoler vi besøger på Spil Dansks hjemmeside her

FAKTA SPIL DANSK

 

  • Spil Dansk Ugen er årets store fest for dansk musik og musikliv. Der er arrangementer 30. oktober – 5. november.
  • Der sker noget overalt i landet: på skoler, sygehuse, spillesteder, virksomheder, biblioteker, kirker, kulturhuse m.m.
  • Kunstnere og arrangører er en blanding af professionelle, amatører, frivillige og lokale ildsjæle.
  • Spil Dansk er blevet Danmarks største musikbegivenhed i al sin bredde og mangfoldighed.
  • En lang række radiostationer, blandt andre alle DR’s radiokanaler, spiller en dag i ugen lutter dansk musik.
  • Spil Dansk-foreningens ejerkreds består af Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund, Musikforlæggerne, Koda og Danske Populær Autorer.
  • Spil Dansk samarbejder i 2017 officielt med 26 kommuner. Mange andre kommuner bakker også op.
  • Læs mere om Spil Dansk, tilmeld arrangementer, syng med i Danmarks Fællessang og tjek kalenderen her
Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.