Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Spil Dansk Ugen samler hele Danmark

Danmarks største musikevent, Spil Dansk Ugen, løber fra 30. oktober til 5. november med både fællessang, koncerter og mange andre events i hele landet.

Den danske musik spredes ud i alle landets afkroge under Spil Dansk Ugen. Ugens program byder både på musik, der klinger på spillesteder, gadehjørner, biblioteker, i metroen, virksomheder, kirker – og alle tænkelige og utænkelige steder.

Talentpleje

Udover at vise det danske publikum dansk musik, så er en af Spil Dansk Ugens andre formål også at fremtidssikre dansk musik ved at inspirere talenter igennem en lang række projekter.

 

Spil Dansk har i mange år plejet de grønne skud - Ricco Victor

 

”Vi samler et slags ungdomslandshold for skabende kunstnere i samarbejde med musikskolerne. Vi sørger for at børn og unge samarbejder med professionelle sangskrivere. Vi sikrer, at en stribe friske navne, som er godt i gang med at etablere sig, spiller koncerter. Spil Dansk har i mange år plejet de grønne skud, og det er sigende, at både Folkeklubben, Burhan G, Aura og Natasja medvirkede ved Spil Dansk længe inden de blev hitliste-helte,” påpeger Ricco Victor.

 

Fællessang er et hit

Spil Dansk Ugen oplever også stor opbakning fra landets kommuner, hvor hele 26 kommuner har lavet aftaler med Spil Dansk. Grunden til den kommunale succes forklarer formand for Spil Dansk, Jørgen Thorup med, at Spil Dansk styrker den lokale oplevelsesøkonomi.

 

Vi bliver simpelthen gladere, når vi synger sammen og spiller musik - Jørgen Thorup

 

”De danske kommuner går ind i Spil Dansk-projektet, fordi det er en perfekt ramme for at skabe lokale arrangementer, der samler kommunens musikaktører. ” siger formand for Spil Dansk, Jørgen Thorup, som også glæder sig over, at en stort anlagt fællessang-satsning virkelig har fundet melodien:

”Vores materiale til Danmarks Fællessang er indtil videre nået ud til over 1.600 steder i Danmark. Materialet bruges blandt andet af skoler, virksomheder, plejehjem, kor og foreninger. Fællessang er tidens store hit. Det samler Danmark, og vi har gjort det supernemt at komme i gang. Vi er stolte af, at vi har været med til at give fællessangen et gevaldigt comeback. Vi bliver simpelthen gladere, når vi synger sammen og spiller musik. ” siger Jørgen Thorup.

  • Se hele Spil Dansk Ugens program her

FAKTA

  • Spil Dansk Ugen er årets store fest for dansk musik og musikliv. Der er arrangementer 30. oktober – 5. november.
  • Arrangementerne finder sted på både skoler, sygehuse, spillesteder, virksomheder, biblioteker, kirker, kulturhuse med mere.
  • Spil Dansk er blevet Danmarks største musikbegivenhed i al sin bredde og mangfoldighed.
  • En lang række radiostationer, blandt andre alle DR’s radiokanaler, spiller en dag i ugen lutter dansk musik.
  • Spil Dansk-foreningens ejerkreds består af Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund, Musikforlæggerne, Koda og Danske Populær Autorer.
  • Spil Dansk samarbejder i 2017 officielt med 26 kommuner. Mange andre kommuner bakker også op.
  • Læs mere om Spil Dansk, tilmeld arrangementer, syng med i Danmarks Fællessang og tjek kalenderen på spildansk.dk