Spil Dansk pressefotos

Spil Dansk Ugen samler hele Danmark

Danmarks største musikevent, Spil Dansk Ugen, løber fra 30. oktober til 5. november med både fællessang, koncerter og mange andre events i hele landet.

Den danske musik spredes ud i alle landets afkroge under Spil Dansk Ugen. Ugens program byder både på musik, der klinger på spillesteder, gadehjørner, biblioteker, i metroen, virksomheder, kirker – og alle tænkelige og utænkelige steder.

Talentpleje

Udover at vise det danske publikum dansk musik, så er en af Spil Dansk Ugens andre formål også at fremtidssikre dansk musik ved at inspirere talenter igennem en lang række projekter.

 

Spil Dansk har i mange år plejet de grønne skud - Ricco Victor

 

”Vi samler et slags ungdomslandshold for skabende kunstnere i samarbejde med musikskolerne. Vi sørger for at børn og unge samarbejder med professionelle sangskrivere. Vi sikrer, at en stribe friske navne, som er godt i gang med at etablere sig, spiller koncerter. Spil Dansk har i mange år plejet de grønne skud, og det er sigende, at både Folkeklubben, Burhan G, Aura og Natasja medvirkede ved Spil Dansk længe inden de blev hitliste-helte,” påpeger Ricco Victor.

 

Fællessang er et hit

Spil Dansk Ugen oplever også stor opbakning fra landets kommuner, hvor hele 26 kommuner har lavet aftaler med Spil Dansk. Grunden til den kommunale succes forklarer formand for Spil Dansk, Jørgen Thorup med, at Spil Dansk styrker den lokale oplevelsesøkonomi.

 

Vi bliver simpelthen gladere, når vi synger sammen og spiller musik - Jørgen Thorup

 

”De danske kommuner går ind i Spil Dansk-projektet, fordi det er en perfekt ramme for at skabe lokale arrangementer, der samler kommunens musikaktører. ” siger formand for Spil Dansk, Jørgen Thorup, som også glæder sig over, at en stort anlagt fællessang-satsning virkelig har fundet melodien:

”Vores materiale til Danmarks Fællessang er indtil videre nået ud til over 1.600 steder i Danmark. Materialet bruges blandt andet af skoler, virksomheder, plejehjem, kor og foreninger. Fællessang er tidens store hit. Det samler Danmark, og vi har gjort det supernemt at komme i gang. Vi er stolte af, at vi har været med til at give fællessangen et gevaldigt comeback. Vi bliver simpelthen gladere, når vi synger sammen og spiller musik. ” siger Jørgen Thorup.

  • Se hele Spil Dansk Ugens program her

FAKTA

  • Spil Dansk Ugen er årets store fest for dansk musik og musikliv. Der er arrangementer 30. oktober – 5. november.
  • Arrangementerne finder sted på både skoler, sygehuse, spillesteder, virksomheder, biblioteker, kirker, kulturhuse med mere.
  • Spil Dansk er blevet Danmarks største musikbegivenhed i al sin bredde og mangfoldighed.
  • En lang række radiostationer, blandt andre alle DR’s radiokanaler, spiller en dag i ugen lutter dansk musik.
  • Spil Dansk-foreningens ejerkreds består af Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund, Musikforlæggerne, Koda og Danske Populær Autorer.
  • Spil Dansk samarbejder i 2017 officielt med 26 kommuner. Mange andre kommuner bakker også op.
  • Læs mere om Spil Dansk, tilmeld arrangementer, syng med i Danmarks Fællessang og tjek kalenderen på spildansk.dk
Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.