Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Spil Dansk Dagen: Spotlight på kvinder i musik i hele landet!

80 pct. er mænd. 20 pct. er kvinder, så konkrete er tallene, når blikket retter sig mod rytmisk musik i Danmark. Nu sætter Spil Dansk og JazzDanmark temaet under lup og med overskriften ’Kvindelige Forbilleder’ gennemføres 24 arrangementer over hele landet i dette efterår!

’Kvindelige Forbilleder’ tilbyder en anderledes oplevelse og er lige dele artisttalk og koncert. Det er en unik chance for at få indblik i kvindelige forbilleders processer, virke og kunst samtidigt med at musikken og koncerten er i centrum. Arrangementerne præsenterer kvindelige kunstnere i alle genrér fra jazz til pop til rock, fra popstjerner som Ihan Haydar fra L.I.G.A og Ida Wenøe kendt fra Boho Dancer over indie-ikoner som Jomi Massage og dygtige jazz-musikere, hvor der blandt mange kan nævnes Christina von Bülow og Sidsel Storm.

Læs også: Spil dansk ugen er i fuld gang og sætter rekord

Eksponering af mangfoldigheden

I samarbejde med World Music Denmark, SNYK og Rosa har JazzDanmark og Spil Dansk kickstartet projektet ’Kvindelige Forbilleder’ for at eksponere den enorme mangfoldighed i feltet af kvindelige musikere i dansk musikliv: ”Debatten er ofte blevet tabt i kvotienter. Vi vender skuden! Publikum derude i det danske land skal  møde, lytte og lære om og af den kvindelige musiker. Det er tid til at debatten fører til konkrete initiativer, og derfor er dette projekt stablet på benene og rammer både efterskoler, gymnasier og spillesteder” siger Ricco Victor, direktør for Spil Dansk.

I 2012 blev rapporten ”Kønsbalancen i rytmisk musik”[1] offentliggjort, som viser en fordeling af 80% mænd og 20% kvinder i branchen, og tendensen er i dag uændret: ”Erfaringen fra musikskolerne peger på, at mange piger der spiller et instrument, holder op med at spille når de bliver 12-13 år. Det kan der være mange årsager til, en af de dem kan være manglen på kvindelige forbilleder. Men der er masser af fantastiske kvindelige musikere i Danmark, og det prøver vi at synliggøre med dette projekt” siger Lars Meiling fra JazzDanmark. Dette initiativ skal prikke til debatten om den markante skævridning i rytmisk musik samtidigt med, at der præsenteres topklasse kunstnere. 

Initiativet markeres desuden af en storstilet temadag i København, hvor ’Kvindelige Forbilleder’ fejres med et heldagsarrangement i Spil Dansk ugen d. 29 oktober.

Hvad: Kvindelige Forbilleder

Hvor:  24 kommuner i hele landet

Hvornår: fra 6 okt. -20. nov. 

Læs mere og se program på Spil Dansk Dagens hjemmeside