Spil Dansk Dagen nærmer sig

Spil Dansk Dagen, som Koda tog initiativ til i 2001, er lige rundt om hjørnet. I år foregår det torsdag den 31. oktober. Spil Dansk Dagen har udviklet sig til Danmarks største musikbegivenhed, og kalenderen har allerede rundet 1000 arrangementer landet over.

Siden sin opstart i 2001 er Spil Dansk Dagens kun vokset i størrelse. Og med 1000 arrangementer i kalenderen allerede cementerer dagen sin status som Danmarks største musikbegivende. Traditionen tro byder dagen på et væld af musikalske oplevelser i hele landet, for alle aldre og i alle genrer.

Læs også: Sydslesvig, Berlin, Skåne og Singapore er en del af årets Spil Dansk Dag.

Husk, at skrive dit arrangement i kalenderen

Er du en af de mange, der skal spille på dagen, så husk at skrive dit arrangement i kalenderen. Kalenderen er søgbar på både genre og geografi, hvilket gør det let for publikum at finde frem til, hvad der sker i netop deres nærområde. Gå til kalender

Nye kommunepakker fremtidssikrer Spil Dansk Dagen

28 danske kommuner er i år officielle samarbejdspartnere. I 2012 var antallet 27, og der er tale om en opsigtsvækkende rygdækning, for Spil Dansk Dagen har i 2013 været nødt til at lave en økonomisk turnaround for at fremtidssikre begivenheden.

Ricco Victor, leder af Spil Dansk Dagen: ”Hvor det før var gratis at få en såkaldt ”kommune-pakke” fra Spil Dansk Dagen, skal de danske kommuner nu betale for at være med. Det var en risikabel kursændring, men det er lykkedes over al forventning. De 28 kommuner, der i 2013 betaler for at være en del af Spil Dansk Dagen, får også en masse for pengene. De bliver en del af en veletableret national festdag. Den pakke, kommunerne modtager, indeholder bl.a. finansiering af lokale koncerter, hvor professionelle musikskaberes organisationer betaler musikernes honorarer. Som noget nyt kan kommunerne nu vælge mellem tre forskellige pakker – alt efter kommunens størrelse og engagement – og så er det ellers op til de lokale styregrupper at sørge for, at der sker en masse i deres område,” fortæller Ricco Victor.
 

Fakta om Spil Dansk Dagen

* Spil Dansk Dagen er årets store festdag for dansk musik, og i år foregår det torsdag den 31. oktober. På grund af massivt vokseværk er der i år arrangementer i hele uge 44.
* Der sker noget overalt i landet: på skoler, sygehuse, spillesteder, virksomheder, biblioteker, kirker, forsamlingshuse m.m.
* Det er ikke en forudsætning, at der synges på dansk eller at musikerne er danskere – blot at der er tale om musik skabt af danske komponister eller sangskrivere.
* Kunstnere og arrangører er en blanding af professionelle, amatører, frivillige og lokale ildsjæle.
* Koda tog i 2001 initiativ til begivenheden for at støtte op om dansk musik i al sin bredde og mangfoldighed.
* 35 af de største danske musik- og kulturorganisationer bakker op.
* I 2013 er der samarbejde med 28 Spil Dansk Kommuner over hele landet.
* Mere om Spil Dansk Dagen, bl.a. de nyeste arrangementer: www.spildansk.dk

Seneste nyt

18. januar 2018
Fokus på fundraising og støtte – nyt år og nye muligheder
Et nyt år og dermed nye støttemuligheder. Sådan indledtes årets første medlemsarrangement med fokus på støtteordninger og fundraising. Til arrangementet fik de fremmødte svar på spørgsmål om fundraising og støtte, og samtidig gav digital strateg og musiker Maiken Ingvordsen indblik i, hvordan man tilrettelægger sin fundraising-strategi. Kristina Holgersen fra Statens Kunstfond samt Martin Stauning og Tobias Stenkjær fra Kodas Legatudvalg 2017 gav gode råd til ansøgningerne.

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.