Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Fotograf: Rebecca Reid

Simon Lynge – jeg har været i fremtiden, og jeg kunne lide, hvad jeg så

"Jeg så bjergene og floderne og skønheden i os alle". Med disse linjer opsummerer den dansk/grønlandske komponist og sangskriver, Simon Lynge, sit syn på livet og grundlaget for sin musik.

Den USA-baserede singer/songwriter Simon Lynge udgav for nylig albummet, 'The Map Of Your Life', som er hans tredje album. Drivkraften bag Simon Lynges musik er, som han selv udtrykker det – "et modtageligt sind og hjerte, en baggrund i en musikalsk familie og et stort musikalsk drive".

Med grønlandske rødder

Simons Lynges musikalske rødder bliver kaldt ’inuit-skandinavisk’. Under sin opvækst i Grønland, brugte Simon sine unge år uden for skolen - ofte med at vogte naboens får. Han blev konstant ’udsat’ for musik og historiefortællinger fra sin far Karl, som er et musikalsk multitalent, der bl.a. spillede sammen med Rasmus Lyberth. Og inspirationen fra faderen har betydet meget, fortæller Simon Lynge:

"Min far er musiker og hans kærlighed til musikken smittede tidligt af på mig. Han spillede trœde-orgel i vores hjem og underholdt altid på harmonika; grønlandske salmer, danske viser og en masse jazz. Jeg begyndte selv i Holstebro Kirkes Kor, da jeg var ni år gammel, begyndte at spille i band som 13-årig og skrev min første sang, da jeg var 14".

Den musikalske inspiration er til dels kommet ind med 'modermælken', men Simon Lynge henter også sin inspiration andre steder fra:

"Jeg er bl.a. blevet sammenlignet med Paul Simon, og han er helt klart en inspiration, men jeg er meget lidt krœsen, når det kommer til musik. Hvis jeg kan mærke et hjerte, er det for mig et lyt værd. Jeg har bl.a. lyttet meget til den nu afdøde amerikanske singer/songwriter Elliott Smith," forklarer Simon Lynge.

Efter tiden i Grønland, flyttede Simon til Danmark, og fortsatte sin musikalske uddannelse på den konservatorieforberedende musikalske grundskole i Holstebro, hvor han fordybede sig i studiet af trommer, klaver og opera. Og lysten til at lære mere førte videre til et fokus på guitar og sangskrivning, som hurtigt ledte videre til mange co-writer sessions på den københavnske sangskriver-scene.

Om at søge sine rødder

I 2008 tog Simon springet og flyttede til USA, hvor han stadig er bosiddende, og i 2010 udgav han det anmelderroste debutalbum 'The Future'. Debutalbummet var med til at åbne døre til en karriere, som bl.a.  favner en omfangsrig turné-aktivitet: Han har været på turné med Emmylou Harris og Morcheeba, og har siden udgivelsen af albummet 'The Absence of Fear' i 2013, spillet en lang række koncerter i Danmark, Færøerne, Grønland, Finland og USA.

Og det, at være dansk/grønlandsk og bosiddende i USA, påvirker den 37-årige Simon Lynge i hans tilgang til sangskrivningen:

"Det har påvirket mig meget, at være splittet mellem Grønland og Danmark. Jeg føler ikke, at jeg rigtig hører til hverken det ene eller det andet sted, og denne splittelse har påvirket min sangskrivning; jeg leder efter balance eller en følelse af at høre til".

'The Map Of Your Life'

I efteråret 2016 udgav Simon Lynge sit sjette album 'The Map Of Your Life', produceret af danske Noah Rosanes, og netop det album adskiller sig fra de første album, fortæller Simon Lynge:

"Jeg har en stor forkærlighed for akustisk, håndspillet musik, og mine to første plader holdt sig indenfor de rammer. På 'The Map of Your Life' åbnede jeg døren for flere elektroniske elementer og en mere åben tilgang til, hvordan sangene kunne lyde". 

Og efter 'The Map Of Your life' er der nye, musikalske projekter i pipeline for Simon Lynge, bl.a. et endnu unavngivet duoprojekt her i 2017 og en del turnéaktivitet i efteråret, fortæller Simon Lynge.

Læs mere om Simon Lynge her.