I dag udbetaler Koda 210 millioner kroner for brugen af musik i Danmark.

Sidste udbetaling i år indeholder store beløb fra tv og Tyskland

Er din musik blevet spillet i tv eller i Tyskland i 2015 og 2016, skal du holde ekstra godt øje med årets fjerde og sidste udbetaling fra Koda. Decemberudbetalingen indeholder nemlig store restbeløb for musik spillet på tv-området og i Tyskland.

Det er blevet tid til årets sidste udbetaling fra Koda. I alt udbetales der 210 millioner kroner. Mere end 95 af disse udbetales til Kodas medlemmer i Danmark, Grønland og på Færøerne, og knap 115 millioner udbetales til de udenlandske musikskabere, der har fået deres musik spillet i Danmark.

Hele 678.773 forskellige afspillede musikværker danner baggrund for udbetalingen. Værkerne er spillet i både ind- og udland på alt fra streamingtjenester til koncerter og på tv-kanaler.

  • Se hvilke specifikke kanaler, koncerter, tjenester og lande, vi udbetaler for, her
Stort restbeløb udbetales

Ud over de sædvanlige kvartalsudbetalinger indeholder decemberudbetalingen en stor udbetaling af et restbeløb for musik spillet i 2015 og 2016 på tv-området. Årsagen til, at udbetaling falder i dette kvartal, skyldes, at vi netop har afsluttet vores forhandlinger med Copydans medlemsorganisationer og dermed har fået frigivet et større beløb, der ellers har været tilbageholdt.

Betaling fra Tyskland

Udbetalingen indeholder også for første gang i over to år betaling for musik spillet i Tyskland. Det er en uafsluttet skattesag i Tyskland, som er årsagen til den forsinkede udbetaling.

GEMA, som er det Koda-lignende selskab i Tyskland, afventer, at de tyske skattemyndigheder godkender en aftale, der skal undgå dobbeltbeskatning, når Koda-medlemmers musik bliver brugt i Tyskland.

Selvom skattesagen ikke er afsluttet, vælger Koda nu at udbetale den del af udbetalingsbeløbet fra GEMA, som skattesagen ikke omhandler. Det betyder, at 84 procent af de samlede beløb udbetales i denne udbetaling. De resterende 16 procent udbetales, når og hvis skattesagen falder ud til Koda-medlemmernes fordel.

Udbetaling for NorthSide, Tinderbox og Roskilde Festival

På festival-området bliver der i dette kvartal også udbetalt for en række af de store festivaler, som blev afholdt i andet kvartal 2017 – blandt andre Northside og Tindebox. Roskilde festival, som ellers begynder i juni og strækker sig ind i juli måned, er tidligere blevet udbetalt i martsudbetalingen, men det har i år været mulig at få udbetalingen klar til dette kvartal.

  • Hvis du er Koda-medlem, kan du se din udbetaling på Mit Koda
  • Læs flere detaljer om udbetalingen her
Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.