Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Tidligere udbetalinger
Medlem
Fordeling af andele
Bearbejdelse og ændringer af værker
Selvforvaltning
Aftaler
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Søg støtte
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
I dag udbetaler Koda 210 millioner kroner for brugen af musik i Danmark.

Sidste udbetaling i år indeholder store beløb fra tv og Tyskland

Er din musik blevet spillet i tv eller i Tyskland i 2015 og 2016, skal du holde ekstra godt øje med årets fjerde og sidste udbetaling fra Koda. Decemberudbetalingen indeholder nemlig store restbeløb for musik spillet på tv-området og i Tyskland.

Det er blevet tid til årets sidste udbetaling fra Koda. I alt udbetales der 210 millioner kroner. Mere end 95 af disse udbetales til Kodas medlemmer i Danmark, Grønland og på Færøerne, og knap 115 millioner udbetales til de udenlandske musikskabere, der har fået deres musik spillet i Danmark.

Hele 678.773 forskellige afspillede musikværker danner baggrund for udbetalingen. Værkerne er spillet i både ind- og udland på alt fra streamingtjenester til koncerter og på tv-kanaler.

  • Se hvilke specifikke kanaler, koncerter, tjenester og lande, vi udbetaler for, her
Stort restbeløb udbetales

Ud over de sædvanlige kvartalsudbetalinger indeholder decemberudbetalingen en stor udbetaling af et restbeløb for musik spillet i 2015 og 2016 på tv-området. Årsagen til, at udbetaling falder i dette kvartal, skyldes, at vi netop har afsluttet vores forhandlinger med Copydans medlemsorganisationer og dermed har fået frigivet et større beløb, der ellers har været tilbageholdt.

Betaling fra Tyskland

Udbetalingen indeholder også for første gang i over to år betaling for musik spillet i Tyskland. Det er en uafsluttet skattesag i Tyskland, som er årsagen til den forsinkede udbetaling.

GEMA, som er det Koda-lignende selskab i Tyskland, afventer, at de tyske skattemyndigheder godkender en aftale, der skal undgå dobbeltbeskatning, når Koda-medlemmers musik bliver brugt i Tyskland.

Selvom skattesagen ikke er afsluttet, vælger Koda nu at udbetale den del af udbetalingsbeløbet fra GEMA, som skattesagen ikke omhandler. Det betyder, at 84 procent af de samlede beløb udbetales i denne udbetaling. De resterende 16 procent udbetales, når og hvis skattesagen falder ud til Koda-medlemmernes fordel.

Udbetaling for NorthSide, Tinderbox og Roskilde Festival

På festival-området bliver der i dette kvartal også udbetalt for en række af de store festivaler, som blev afholdt i andet kvartal 2017 – blandt andre Northside og Tindebox. Roskilde festival, som ellers begynder i juni og strækker sig ind i juli måned, er tidligere blevet udbetalt i martsudbetalingen, men det har i år været mulig at få udbetalingen klar til dette kvartal.

  • Hvis du er Koda-medlem, kan du se din udbetaling på Mit Koda
  • Læs flere detaljer om udbetalingen her