Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Selma Judith
Foto: Carla Eleonora Feigenberg

Selma Judith: Støttemuligheder gør det muligt at eksistere

Den 24-årige sangerinde, harpenist og sangskriver Selma Judith forventer at udgive sit debutalbum til efteråret 2020. Et album, som hun har modtaget støtte til fra Koda Kulturs støttepuljer. Få Selma Judiths råd, hvis du overvejer at søge støtte til dit musikalske projekt.

Det er gået stærkt for Selma Judith i 2019. Hun har været på turné som opvarmning for Jada, har spillet med blandt andre Mø og Vera, og så er hun nomineret til en ’Steppeulv’ for ’Årets Håb’. Selma Judith har fået støtte fra Koda Kultur til hendes debutalbum, som hun regner med udkommer i 2020, og støtten har været med til at gøre det muligt. 

"Det er på grund af støttemuligheder som Koda Kultur, at man overhovedet kan eksistere som artist – specielt hvis man ikke er den mest kommercielle artist i verden. At kunne argumentere for den vision, man har med sit projekt, og derfor gå til det med, forhåbentligt, stor integritet og derfra søge og modtage støtte er meget vigtigt for mig som sangskriver," siger Selma Judith. 

Ifølge Selma Judith er støtte ikke kun væsentligt i begyndelsen af ens musikalske karriereforløb: 

"Jeg tror, at mange vil mene, at støtte er vigtig i begyndelsen af sin karriere, og det kan der også godt være noget om. Men personligt vil jeg synes, at det bør være lige vigtigt, uanset hvor i din karriere du er. Man bliver nødt til at stole på, at essensen af den man er, og det man laver, vil gennemsyre ens arbejde lige meget, hvor man befinder sig i ens liv." 

Et afdæmpet r&b-univers med plads til kaos

Selma Judiths musik beskrives ofte som værende afdæmpet r&b og med et minimalistisk lydunivers, men når hun skal sætte ord på sig selv som sangskriver, er det mere end det. 

"Måske ville jeg kalde mig selv kontrastfuld og lidt kaotisk også. Jeg er ligeledes glad for det følsomme og inderlige. Genremæssigt vil jeg gætte på, at min musik er en slags indie, alternativ-singersongwriter-r&b-blanding," siger hun og fortæller videre om, hvor hun finder inspirationen til sin musik: 

"Jamen meget klassisk finder jeg nok det meste af inspirationen fra mit eget liv og i livet hos de mennesker, der er omkring mig. Men der er også stor inspiration at hente i andet musik og i kunst generelt." 

"Tror på dine første indskydelser"

Hvis Selma Judith skal give et råd med på vejen til andre, der overvejer at søge støtte til sit musikalske projekt, handler det meget enkelt om at tro på sig selv og sit projekt. 

"Alle er pisse usikre på den ene eller anden måde. Tro på dine første indskydelser, selv om at det kan synes plat. Det er ofte det, der er umiddelbart for én selv, der er mest kød på. Derfra kan man så forcere og forme på livet løs, indtil man er klar til at opgive alt i bare udmattelse." 

Som medlem af Koda har du mulighed for at søge støtte fra Kodas Kulturelle midler. Koda Kultur står bag finansieringen af mere end 25 forskellige støttemuligheder og legater, som kan søges fra én portal. Inden længe er der deadline for ansøgninger til Projektpuljen, som støtter større projekter eller kommunikationstiltag i ind- og udland, for eksempel festivaler eller kampagner med fokus på skabelse og formidling af ny musik.

 

Lyt til Selma Judith

Se alle Koda Kulturs puljer og legater.