Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Tidligere udbetalinger
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
På billedet fra venstre: Lasse Lindorff, Daniel Fält, Anders Lassen (Kodas administrerende direktør) og Kim Nowak-Zorde.

Sangskrivere bag vindersang er glade for anerkendelsen fra Koda

Komponist og tekstforfatter Lasse Lindorff ser det som et stort skulderklap at modtage de 100.000 kroner fra Koda, der hædrer skaberne af vindersangen ved Dansk Melodi Grand Prix 2014.

Han har haft seks bidrag med i Dansk Melodi Grand Prix og stod selv på scenen i 2008 med sangen ”Hooked on you”. Og lørdag aften gik en gammel drøm så i opfyldelse for komponist og tekstforfatter Lasse Lindorff, da Basim vandt årets udgave af den traditionsrige sangkonkurrence i Arena Fyn med ”Cliche Love Song”.

Dejligt at blive værdsat

Den glade popmelodi er skrevet i samarbejde med Kim Nowak-Zorde, Daniel Fält og Basim selv, og oveni æren og adgangsbilletten til det internationale Melodi Grand Prix i København i maj modtog kvartetten 100.000 kroner fra Koda, der med dette initiativ vil hædre folkene bag vinderbidraget.

”Det er super dejligt at få sådan en anerkendelse. Men beløbet er egentlig ikke så vigtigt. I kunne lige så godt have givet os et stykke papir, hvor der stod ”tillykke - vi værdsætter det, I gør”. Normalt står vi i skyggen af artisterne, men de 100.000 kr. er med til at sætte fokus på vores arbejde og åbner nogle døre til pressen”, siger Lasse Lindorff, der endnu ikke har haft tid til at fejre triumfen i Odense sammen med sine kolleger.

”Vi skulle tidligt op og tilbage til København for at arbejde. Så vi nåede kun lige at drikke et par drinks sammen og få givet en masse krammere, inden pressen kastede sig over Basim. Så vi må fejre det, når der er kommet mere ro på”.

I sommerhus for pengene

Hvad pengene skal bruges til, har de fire sangskrivere ikke besluttet endnu.
”Måske ryger de bare ind på kontoen, så forretningen kan køre videre. Men vi har også snakket om at tage på weekend i et sommerhus, hvor vi kan få snakket, skrevet musik og hygget os. For det er der ikke så meget tid til i det daglige”, siger komponisten og tekstforfatteren, der er en del af producer- og sangskrivningsfirmaet GL Music, der blandt andet har arbejdet med Daniel Bedingfield, Nelly Furtado, Bryan Rice og Nik & Jay.

Lavet på én dag

Ifølge ham er ”Cliche Love Song” resultatet af en meget koncentreret arbejdsdag, hvor han og resten af holdet begyndte fra nul om morgenen og havde en grundsang efter ti timer i studiet. Efter lidt smårettelser var nummeret klar til at blive indspillet.

”Vi gik ikke i studiet for at skrive en Grand Prix-slasker, men for at lave et radiohit, der kunne ramme bredt. Og så fik vi drejet sangen, så den passede til Basim, der tidligere har lavet noget meget poleret pop. Det lød også godt, men nu har han fået mere kant og en stærkere vokal, der ligger tæt op ad de amerikanske soulsangere”, siger Lasse Lindorff.

Tror på succes

Han glæder sig til at være med ved det internationale Melodi Grand Prix, hvor Basim skal forsøge at gøre Emmelie de Forest kunsten efter. Og ifølge komponisten og tekstforfatteren har ”Cliche Love Song” et catchy omkvæd og en glad energi, der nok skal få gang i publikum i B&Ws gamle værftshaller – og forhåbentlig også de mange millioner europæiske tv-seere.
”Om vores sang vinder eller ej, kan jeg selvfølgelig ikke vide noget om. Men jeg tror sindssygt meget på den og er sikker på, at den kan stå distancen”.

Fokus på musikkens skabere

Det er første gang, at de kreative mennesker bag Grand Prix-sangene hyldes, men det er helt oplagt, mener administrerende direktør i Koda, Anders Lassen. 
”I Koda arbejder vi hver dag for at sikre sangskrivere betaling for deres arbejde, og derfor er jeg glad for at kunne sætte ekstra fokus på det kreative håndværk ved dette års danske melodi grand prix. Skaberkraft er nemlig en grundsten i den kreative industri, som Europa bør satse fokuseret på i fremtiden. Derfor vil vi gerne fremhæve de sangskrivere, hvis sang repræsenterer Danmark til maj, når et af Europas helt store oplevelsesøkonomiske fænomener rammer Refshaleøen og hundrede af millioner tilskuere i hele Europa.”, siger han.

Læs mere om hædren på 100.000 kr.