Anti Social Media vinder Melodi Grand Prix 2015 Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Remee og Chief 1 gør det igen

Drengene i Anti Social Media vinder Dansk Melodi Grand Prix. Det gør sangskriverne bag bandets vindersang også, og det er anden gang, at de vinder. Stort tillykke herfra og held og lykke til alle!

Det blev en tæt og dramatisk affære, og publikum og dommerpanel var ikke helt enige, men det blev boybandet Anti Social Media, der tog Grand Prix-sejren hjem med sangen ”The Way You Are”. Dermed bliver det anden gang, at sangskriverne Remee Sigvardt Jackman, bedre kendt som Remee, og Lars ’Chief 1’ Pedersen skal repræsentere Danmark til den internationale sangkonkurrence Eurovision Song Contest. 

Foran 5300 begejstrede tilskuere i Gigantium i Aalborg og foran næsen på hundrede af tusinder seere i resten af landet blev Anti Social Media hyldet som den 45. vinder af den traditionsrige sangskriverkonkurrence lørdag aften. Til maj skal de fire unge musikere i Anti Social Media tage sangen med til Eurovision Song Contest i Wien, hvor den skal konkurrere med sange skrevet af sangskrivere fra hele Europa.

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook

Erfarne sangskrivere

Lørdag aften i Gigantium var første gang de fire drenge i Anti Social Media stod sammen på en scene foran publikum som band. Sangskriverne bag vindersangen ”The Way You Are” er derimod helt anderledes rutinerede herrer både i branchen og i Grand Prix-sammenhæng. Vindersangen er nemlig skrevet af Remee og Chief 1. De to har en lang karriere bag sig som sangskrivere - både i eget navn og for andre artister - og de har haft en finger med i spillet på et utal af både danske og internationale hits. Og tilbage i 2012 stod de bag Soluna Samays vindersang "Should've Known Better", der vandt Dansk Melodi Grand Prix det år.

Læs også: Længe leve Melodi Grand Prix!

10 år gammel sang

Bandet Anti Social Media er helt nyt, men den sang, som bandet debuterede med på scenen lørdag aften, er en ældre sag. Ideen til sangen er 10 år gammel ifølge Chief 1.

”Sangen har ligget i en skuffe i 10 år, og vi har haft den oppe flere gange, men det lykkedes aldrig rigtigt at finde den rette vokal. Men da vi endelig fandt en 19-årig knægt, der bare neglede den, fik Remee og jeg hurtigt samlet resten af bandet”, fortæller Cheif 1.

Svært at spå om chancerne i Wien
Det er ikke nemt at spå om ”The Way You Are"s chancer til Eurovision Song Contest i Østrig, og Cheif 1 vil heller ikke sætte for store forventninger på forhånd.

”Der er virkeligt mange faktorer, der kan gøre sig gældende. Men nu har Danmark valgt vores sang, og så må vi gøre vores bedste”, siger Cheif 1 om sangens chancer til den internationale del af lørdagens sangkonkurrence, Eurovision Song Contest, der finder sted til maj i Wien.

Læs om og se medlemsseminar, hvor Cheif 1, Remee og Søren Rasted fortæller om deres sangskrivning

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.