Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Anti Social Media vinder Melodi Grand Prix 2015 Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Remee og Chief 1 gør det igen

Drengene i Anti Social Media vinder Dansk Melodi Grand Prix. Det gør sangskriverne bag bandets vindersang også, og det er anden gang, at de vinder. Stort tillykke herfra og held og lykke til alle!

Det blev en tæt og dramatisk affære, og publikum og dommerpanel var ikke helt enige, men det blev boybandet Anti Social Media, der tog Grand Prix-sejren hjem med sangen ”The Way You Are”. Dermed bliver det anden gang, at sangskriverne Remee Sigvardt Jackman, bedre kendt som Remee, og Lars ’Chief 1’ Pedersen skal repræsentere Danmark til den internationale sangkonkurrence Eurovision Song Contest. 

Foran 5300 begejstrede tilskuere i Gigantium i Aalborg og foran næsen på hundrede af tusinder seere i resten af landet blev Anti Social Media hyldet som den 45. vinder af den traditionsrige sangskriverkonkurrence lørdag aften. Til maj skal de fire unge musikere i Anti Social Media tage sangen med til Eurovision Song Contest i Wien, hvor den skal konkurrere med sange skrevet af sangskrivere fra hele Europa.

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook

Erfarne sangskrivere

Lørdag aften i Gigantium var første gang de fire drenge i Anti Social Media stod sammen på en scene foran publikum som band. Sangskriverne bag vindersangen ”The Way You Are” er derimod helt anderledes rutinerede herrer både i branchen og i Grand Prix-sammenhæng. Vindersangen er nemlig skrevet af Remee og Chief 1. De to har en lang karriere bag sig som sangskrivere - både i eget navn og for andre artister - og de har haft en finger med i spillet på et utal af både danske og internationale hits. Og tilbage i 2012 stod de bag Soluna Samays vindersang "Should've Known Better", der vandt Dansk Melodi Grand Prix det år.

Læs også: Længe leve Melodi Grand Prix!

10 år gammel sang

Bandet Anti Social Media er helt nyt, men den sang, som bandet debuterede med på scenen lørdag aften, er en ældre sag. Ideen til sangen er 10 år gammel ifølge Chief 1.

”Sangen har ligget i en skuffe i 10 år, og vi har haft den oppe flere gange, men det lykkedes aldrig rigtigt at finde den rette vokal. Men da vi endelig fandt en 19-årig knægt, der bare neglede den, fik Remee og jeg hurtigt samlet resten af bandet”, fortæller Cheif 1.

Svært at spå om chancerne i Wien
Det er ikke nemt at spå om ”The Way You Are"s chancer til Eurovision Song Contest i Østrig, og Cheif 1 vil heller ikke sætte for store forventninger på forhånd.

”Der er virkeligt mange faktorer, der kan gøre sig gældende. Men nu har Danmark valgt vores sang, og så må vi gøre vores bedste”, siger Cheif 1 om sangens chancer til den internationale del af lørdagens sangkonkurrence, Eurovision Song Contest, der finder sted til maj i Wien.

Læs om og se medlemsseminar, hvor Cheif 1, Remee og Søren Rasted fortæller om deres sangskrivning