Rekordmange kunstnere modtager støtte

342 kunsterne fra forskellige genrer har netop modtaget støtte fra Kodas kollektive båndmidler. Båndudvalget har i år lagt fokus på at støtte mindre projekter, og derfor har antallet af modtagere aldrig været så højt.

Koda har netop uddelt de kollektive båndmidler, hvor 342 ud af 1030 ansøgere har fået del i de 2,6 millioner kroner, som udgør den samlede pulje.

  • Se listen over, hvem der har fået støtte her

Antallet af modtagere har aldrig før været så højt. Det skyldes, at båndudvalget, som vurderer ansøgningerne og uddeler puljen, i år har lagt vægt på at støtte mindre projekter, for eksempel støtte til en EP eller enkelte sange til digitale udgivelser.

 

Fakta
  • I 2016 udgjorde blankbåndsmidlerne i alt 2.600.992 kroner - penge som vi modtager fra Copydan Båndkopi.
  • Alle Komponister og tekstforfattere, samt pladeselskaber og institutioner, der søger støtte til projekter der involverer ophavsmænd, kan søge om støtte fra Kodas kollektive båndmidler. Puljen er en kompensation for hjemmekopiering, og er indlagt i prisen for fx blanke cd'er og dvd'er.
  • I år var der 1.030 ansøgere. I alt har 342 fået støtte.
  • Støttemodtagerne har fået fra 4.000-20.000 kr.

Læs mere om Kodas støttemidler her

Seneste nyt

18. januar 2018
Fokus på fundraising og støtte – nyt år og nye muligheder
Et nyt år og dermed nye støttemuligheder. Sådan indledtes årets første medlemsarrangement med fokus på støtteordninger og fundraising. Til arrangementet fik de fremmødte svar på spørgsmål om fundraising og støtte, og samtidig gav digital strateg og musiker Maiken Ingvordsen indblik i, hvordan man tilrettelægger sin fundraising-strategi. Kristina Holgersen fra Statens Kunstfond samt Martin Stauning og Tobias Stenkjær fra Kodas Legatudvalg 2017 gav gode råd til ansøgningerne.

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.