Rekordmange kunstnere modtager støtte

342 kunsterne fra forskellige genrer har netop modtaget støtte fra Kodas kollektive båndmidler. Båndudvalget har i år lagt fokus på at støtte mindre projekter, og derfor har antallet af modtagere aldrig været så højt.

Koda har netop uddelt de kollektive båndmidler, hvor 342 ud af 1030 ansøgere har fået del i de 2,6 millioner kroner, som udgør den samlede pulje.

  • Se listen over, hvem der har fået støtte her

Antallet af modtagere har aldrig før været så højt. Det skyldes, at båndudvalget, som vurderer ansøgningerne og uddeler puljen, i år har lagt vægt på at støtte mindre projekter, for eksempel støtte til en EP eller enkelte sange til digitale udgivelser.

 

Fakta
  • I 2016 udgjorde blankbåndsmidlerne i alt 2.600.992 kroner - penge som vi modtager fra Copydan Båndkopi.
  • Alle Komponister og tekstforfattere, samt pladeselskaber og institutioner, der søger støtte til projekter der involverer ophavsmænd, kan søge om støtte fra Kodas kollektive båndmidler. Puljen er en kompensation for hjemmekopiering, og er indlagt i prisen for fx blanke cd'er og dvd'er.
  • I år var der 1.030 ansøgere. I alt har 342 fået støtte.
  • Støttemodtagerne har fået fra 4.000-20.000 kr.

Læs mere om Kodas støttemidler her

Seneste nyt

09. maj 2019
Generalforsamling 2019: Nyt bestyrelsesmedlem valgt ind
Til årets generalforsamling i Koda valgte musikforlæggerne et nyt bestyrelsesmedlem ligesom et forslag om at tilføje et eksternt bestyrelsesmedlem blev vedtaget. Derudover var det sidste generalforsamling med Niels Mosumgaard i spidsen, da han efter seks begivenhedsrige år takker af som formand for Kodas bestyrelse.

07. maj 2019
Sys Bjerre - Jeg har altid skrevet sange med fællesskabet for øje
Komponisten og sangskriveren, Sys Bjerre, ramte hitlisterne i 2008 med sangen ’Malene’. Hun har udgivet fire albums i eget navn, deltog i 2017 i Karrierekanonen med bandet Duks og har derudover også skrevet for andre kunstnere, til musicals og til sangbøger. Tiden bliver brugt flittigt – Sys Bjerre kalder sig selv multipassioneret, og det giver rum for både musikken og for de mange andre ’missioner’, som Sys Bjerre arbejder med. Den 8. maj kan du møde Sys Bjerre i en artist talk, når Koda, DPA og DJBFA inviterer til ’songwriters masterclass’, hvor Sys sammen med Mathilde Falch giver et indblik i, hvordan de hver især arbejder med sangskrivning.

06. maj 2019
Mathilde Falch – musikken kan gøre en forskel
Komponisten og sangskriveren, Mathilde Falch, har noget på hjerte. Med en titel som ambassadør for SIND (Landsforeningen for psykisk sundhed), bruger hun en stor del af sit arbejdsliv på at afholde fortællekoncerter – et koncertformat, som levner plads og rum til nærvær, og som giver indblik i hvad, der ligger bag hendes poetiske, musikalske univers. Den 8. maj kan du møde Mathilde Falch i en artist talk, når Koda, DPA og DJBFA inviterer til ’songwriters masterclass’, hvor Mathilde sammen med Sys Bjerre giver et indblik i, hvordan de hver især arbejder med sangskrivning.